Pokal Kamnika ACH Volleyju

  V uvodnem srečanju v zadnjih dveh sezonah najboljših slovenskih ekip so se zmage veselili domači odbojkarji, ki so v prvem nizu že ob drugem tehničnem odmoru za gosti iz Ljubljane, predvsem po zaslugi slabšega sprejema, zaostajali za deset točk. Zato pa so Kamničani drugi niz začeli veliko bolj odločno in na servis Jana Brulca povedli s 7:0, kar jim je v nadaljevanju prineslo zanesljivo zmago. Tudi v tretjem nizu so varovanci Gašperja Ribiča po izenačenju na osmi točki bili boljši nasprotnik ter se veselili prve letošnje zmage v pripravljalnih tekmah. V domači ekipi so točke dosegli: Sašo Štalekar 5, Primož Vidmar 10, Jan Brulec 3, Timotej Ratek 6, Andrej Štembergar Zupan 11 in kot gost Gregor Ropret 2, na liberu je bil Klemen Hribar, v ekipi pa so bili še Metod Golob, Žan Novljan, Teo Podobnik, Jure Okroglič, Jure Lakner, Domen Kotnik in Jani Konjedic.

  Na drugi tekmi so Ljubljančani premagali Kranjčane. Aktualni državni prvaki so bili boljši v prvih dveh nizih, v tretjem pa so slavili odbojkarji Triglava. Kranjčani so se zmage veselili v sosedskem dvoboju proti Kranjčanom. V prvem nizu se je domačim gledalcem prvič predstavil Jure Okroglič, ki je bil ob dobrem sprejemu učinkovit tudi v napadu, kar velja tudi za Primoža Vidmarja, na mestu korektorja je prvič za člansko ekipo zaigral nadarjeni Teo Podobnik. Toda v drugem nizu so Kranjčani izkoristili težave domačih odbojkarjev na servisu, v njihovih vrstah pa se je razigral Jan Planinc, ki je bil v končnici niza tudi najbolj zaslužen za izenačenje v nizih. Kranjčani so v tretjem nizu na servis Uroša Tučna povedli z 18:12, kar jim je zadostovalo za končno zmago. V domači ekipi so točke dosegli: Novljan 4, Ratek 1, Okroglič 13, Vidmar 12, Brulec 2, Podobnik 7, Lakner 2.

  Priložnost za igro so dobili vsi igralci z izjemo poškodovanih Domna Kotnika in Janija Konjedica, zato nam je pomagal tudi reprezentant Gregor Ropret, ki je trenutno brez kluba in trenira z nami. Na obeh tekmah je bil servis eden od elementov, na katerem bomo morali več delati. Naredili smo preveliko število napak glede na to, kaj smo s servisom naredili. To razmerje mora biti bolje. Počasi spoznavam ekipo, vse tekme smo posneli, tako da bomo videli, kaj bo treba popraviti. Zato sem na obeh tekmah dal priložnost vsem igralcem. Eni so igrali nekaj več, drugi manj, vendar smo dobili okvirno sliko o igralcih. Na kratko rečeno, imeli smo dobre trenutke, je pa tudi še veliko stvari, ki jih bo treba popraviti, je turnir ocenil Gašper Ribič, trener kamniške ekipe.

  Calcit Volleyball za prihodnji teden nima načrtovane še nobene pripravljalne tekme, čez dobrih deset dni bodo odšli na kratko turnejo v Italijo, kjer se bodo pomerili z Brescio, članom italijanske A-2 lige in Monza, ki igra v italijanski A-1 ligi, danes štirinajst dni pa bodo nastopili na turnirju v Kanalu.

  Izidi turnirja za pokal Kamnika

  Calcit Volleyball – ACH Volley 2:1 (-17, 20, 21), ACH Volley – Triglav Kranj 2:1 (18, 20, -23), Calcit Volleyball – Triglav Kranj 1:2 (18, -22, -20) .

  Vrstni red: 1. ACH Volley, 2. Calcit Volleyball, 3. Triglav Kranj.

  Komentarji