V soboto proti neporaženem GEN-I Volleyju

  Razpoloženje v kamniški ekipi po sredinem porazu v derbiju z Rogožankami seveda ni bilo najboljše, toda tudi porazi so sestavni del igre. Varovanke Gregorja Rozmana so se borile po svojih najboljših močeh, vendar to ni bilo dovolj, da bi ugnale gostujoče odbojkarice, ki so prikazale odlično igro.

  Zavedale smo se, da nas čaka težka tekma. Nanjo smo se pripravljale najbolje kot smo znale, pričakovale smo sicer zmago, ampak zdaj je, kar je. Žal se nam na koncu ni izšlo, toda življenje gre naprej. Že v soboto je pred nami še ena težka tekma. GEN-I Volley do zdaj v domačem prvenstvu še ni izgubil, kar samo govori o tem, da gre za dobro ekipo. Ničesar ne bi želela napovedovati, vsekakor pa nam ne bo lahko. Novogoričanke so proti nam vedno motivirane, ampak to velja tudi za nas, pred gostovanjem v Novi Gorici razmišlja Maja Pahor, ki je v Kamnik, tako kot njena soigralka Tina Grudina, prišla prav iz ekipe GEN-I Volley.

  Dejstvo je, da se Kamničankam še vedno pozna, da so se nekatere igralke, med njimi tudi Pahorjeva, zaradi reprezentančnih obveznosti dokaj pozno pridružile ekipi, zato je razumljivo, da v tem delu sezone še ne morejo biti v vrhunski formi.

  Zagotovo se nam to pozna, saj je veliko novih igralk, za nameček se je poškodovala še naša organizatorka igre Amanda Peterson, ki se zdaj počasi vrača v igro. Vse to so razlogi, da še nismo popolnoma uigrane, vendar na treningih delamo dobro in prepričana sem, da bodo v nadaljevanju sezone naše igre veliko boljše. Tiste prave preizkušnje so pravzaprav šele pred nami. En poraz v domačem prvenstvu ne pomeni prav ničesar, v pravi formi bomo morale biti v decembru, ko bo prvi vrhunec sezone. Trenutno smo malo razočarane, vendar verjamem, da bo že po sobotni tekmi v Novi Gorici boljše vzdušje, je prepričana odlična prosta igralka Calcit Volleyja, ki je poleti blestela tudi v dresu slovenske članske reprezentance, septembra pa je osvojila srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu do 23 let.

  V minuli sezoni so Novogoričanke osvojile tretje mesto v državnem prvenstvu, v letošnjo pa so krenile v bolj ali manj isti zasedbi. Od nosilk igre ni več le Teje Bavdaž, ki zaradi študija v Mariboru zdaj igra za Formulo Formis, druge igralke so ostale. V letošnjem državnem prvenstvu so že premagale Ankaran Hrvatine, Luko Koper, Zgornjo Gorenjsko, Kemo Puconce in Alianso Šempeter. Sicer pa bodo v soboto v šestem krogu 1. DOL za ženske še tri tekme. Šempetranke bodo gostile Ankaran Hrvatine, v Kopru bo na sporedu obračun dveh ekip, ki sta do zdaj še brez točke, še en derbi pa se obeta v Puconcih, kjer bo gostovala Formula Formis. Tekma med Zgornjo Gorenjsko in Novo KBM Branikom pa je že bila odigrana.

  Pari 6. kroga v 1. DOL za ženske

  Sobota, 11. november: GEN-I Volley – Calcit Volley (Mestna dvorana Nova Gorica, 17.30), Luka Koper – Ljubljana (OŠ Koper, 18.00), Kema Puconci – Formula Formis (Zelena dvorana, 18.00), Aliansa Šempeter – Ankaran Hrvatini (OŠ Šempeter, 19.30); že odigrano: Zgornja Gorenjska – Nova KBM Branik 0:3 (-20, -10, -12).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji