Z vso resnostjo v Novo Gorico

  Kamniški odbojkarji so tekmo osmine finala slovenskega pokalnega tekmovanja, v katerem branijo naslov, vzeli resno in obračun s SiPlayer Framom, ki igra v 2. DOL, vzeli nadvse resno, kar jim je tudi prineslo zmago po dobri uri igre.

  Naredili smo samo tisto, kar smo morali narediti. Čeprav igra v Fram v drugi ligi, smo ga vzeli resno, tako kot vsako drugo ekipo. V soboto si je njihovo igro v dvorani Stranje proti naši drugi ekipi ogledal tudi naš trener Gašper Ribič, tako da smo bili na odbojkarje Frama dobro pripravljeni in smo vedeli, kdo so njihovi najbolj nevarni igralci, je o sredinem gostovanju pri nekdanjem prvoligašu dejal Žan Novljan, ki ga v soboto s soigralci čaka gostovanje v Novi Gorici. Na papirju GEN-I Volley sicer sodi med lažje ekipe v 1. DOL, po tej tekmi pa se začenja obdobje, ko si bodo težje tekme sledile ena za drugo.

  Pred nami je spet ritem sreda – sobota. Upam, da bo v soboto resnično nekaj lažja tekma, potem pa nas do konca leta čakajo vse pomembnejše tekme. Za nas bosta zelo pomembni tekmi s Salonitom v četrtfinalu pokala Slovenije, potem pa seveda tekme v državnem prvenstvu, kjer moramo igrati še s Hočami, Panvito, Mariborom in zaostalo tekmo z ACH Volleyjem, ki bo štela tudi za srednjeevropsko ligo, kjer nas konec meseca čaka še turnir doma, v decembru pa so na sporedu še tekme v pokalu CEV. Skratka, do konca leta bo nadvse pestro.

  Ampak pred vsemi temi obračuni se bodo Kamničani v soboto pomerili z GEN-I Volleyjem, ki je v dvoboju novincev v ligi pred slabimi štirinajstimi dnevi premagal Črnuče. Prvačani, ki svoje tekme igrajo v Novi Gorici, so iz 1. DOL izpadli v sezoni 2014/15, letos pa so se vanjo vrnili potem, ko so se odbojkarji SIP Šempetra odpovedali nastopanju v njej. Vodi jih Rade Dačović, njihov nekdanji igralec, ki ima na voljo mlado ekipo, v kateri je najbolj znano ime izkušeni Andraž Paliska, zanje pa igra tudi srbski sprejemalec Ivan Perović.

  Iskreno povedano ne vem, v kakšni zasedbi zdaj igrajo. Od njihovega igranja v prvi ligi je minilo že nekaj let, tako da od zdajšnjih igralcev poznam le Palisko in Filiputtija. Sicer pa je bil GEN-I Volley vedno neugodna ekipa, ki je v preteklosti znala presenetiti. Tega se dobro zavedamo, zato bomo tudi v to tekmo šli z vso resnostjo in skušali prikazati svojo najboljšo igro, pred gostovanjem v Novi Gorici obljublja Novljan, ki je z dozdajšnjimi izidi v prvi ligi bolj ali manj zadovoljen.

  V naši ekipi ni bilo veliko sprememb, zato nam je toliko lažje. Moramo se še bolj uigrati z obema organizatorjema igre, Radoslavom Gilom in Tinetom Kvasom, ki sta novinca v ligi. Pozna se tudi, da je Maxson Pereira z nami že od začetka sezone, tako da se je še bolj vključil v ekipo. A kot rečeno, tiste najtežje preizkušnje so šele pred nami, na teh tekmah pa bomo morali dokazati svojo moč, je odločen 24-letni odbojkar Calcit Volleyja, ki je ob Sašu Štalekarju in Juretu Laknerju edini bloker v kamniški ekipi.

  Ne bi rekel, da smo zaradi tega kaj bolj obremenjeni, saj nam pomaga še Luka Lazar, ki je bil z nami tudi na pokalni tekmi v Framu. Tudi v preteklosti smo bili na blokerskem mestu samo trije. Meni osebno to celo bolj odgovarja, saj je več priložnosti za igro.

  V soboto bodo na sporedu še tri tekme šestega kroga v 1. DOL. Hočani bodo gostili Salonit Anhovo, v Kranju bo gostovala Krka, Črnučani pa se bodo doma pomerili s Panvito Pomgradom. Tekma med ACH Volleyjem in Mariborom bo na sporedu 22. novembra.

  Pari 6. kroga v 1. DOL

  Sobota, 11. november: GEN-I Volley – Calcit Volley (Mestna dvorana Nova Gorica, 14.00), Triglav Kranj – Krka (ŠD Planina, 18.00), Črnuče – Panvita Pomgrad (ŠD Tivoli, 19.00), Hoče – Salonit Anhovo (VŠD Hoče, 19.00), sreda, 22. november: ACH Volley – Maribor (ŠD Tivoli, 20.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji