85-odstotna uspešnost Štalekarja

  GEN-I Volley – Calcit Volley  0:3 (-17, -19, -22)

  Nova Gorica – Mestna športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Mohorčič (Mokronog), Tomec (Novo mesto).

  GEN-I Volley: Filiputti 6, Vidmar, Nanut, Rijavec, Godnič 4, Krašna, Križanič 7, Paliska 7, Kristančič 1, Maraž – libero, Mar – liberoc, Kavčič 2, Marušič 1, Perović 3. Trener: Rade Dačović.

  Calcit Volley: Pereira 13, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 3, Gil 6, Vidmar 7, Okroglič 2, Štalekar 16, Kvas, Lakner, Kotnik 6, Štembergar Zupan. Trener: Gašper Ribič.

  Povratniki na prvoligaško sceno so v dozdajšnjih petih tekmah prišli do zmage v obračunu s Črnučani in to v gosteh, na treh domačih tekmah pa so proti Salonitu, ACH Volleyju in Hočami osvojili niz. Na drugi strani so Kamničani svoj edini poraz zabeležili v Kanalu, kjer so osvojili točko, to pa je bila do zdaj njihova edina tekma v gosteh v letošnjem državnem prvenstvu. Varovanci Gašperja Ribiča so v Novo Gorici prišli v vlogi favorita, ki so jo z zmago tudi upravičili.

  Aktualni slovenski pokalni zmagovalci so v prvem nizu povedli z 2:0, nato pa so bili do konca niza ves čas v prednosti. Izid ni bil niti enkrat izenačen, ob prvem tehničnem odmoru so vodili za štiri točke, ob drugem na servis Saše Štalekarja za pet. Tudi do konca niza so bili boljši kamniški odbojkarji, domačini pa so jim delo nekoliko olajšali z lastnimi napakami.

  Gladko osvojeni uvodni niz je v drugem nekoliko uspaval kamniško ekipo, ki jim je nekoliko popustila zbranost, saj so naredili veliko število lastnih napak. Domačini so z uspešnim napadom Daniela Filipputija na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti, po dveh lastnih napakah gostov pa so povedli s 14:11. Vodili so tudi še z 19:18, v napadu je bil uspešen Andraž Paliska, vendar je bila končnica niza popolnoma v znamenju Kamničanov, ki so po zaslugi Saše Štalekarja izid najprej izenačili, nato pa je Jure Okroglič izvajal kar šest zaporednih začetnih udarcev. Mladi kamniški sprejemalec, ki je v igro vstopil le na servis, je dosegel tudi dva asa, niz je končal Pereira.

  Čeprav so bile ob koncu tretjega niza med ekipama le tri točke razlike, zmaga Kamničanov niti trenutek ni bila vprašljiva. Ob Štalekarju, ki je imel na koncu tekme kar 85-odstotno uspešnost v napadu, dosegel je tudi štiri bloke in asa, je bil v napadu nezaustavljiv še Pereira (71-odstotna uspešnost v napadu), kar je Calcit Volleyju prineslo že sedem točk prednosti (23:16). Na servis Lana Kristančiča so se jim domačini približali na 22:24, vse dvome o zmagovalcu dvoboja pa je z lastno napako razrešil Jakob Kavčič.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Oba blokerja, predvsem to velja za Štalekarja, in korektor Pereira, so imeli odličen izkoristek v napadu, pa tudi sicer sem z igro v napadu lahko bolj ali manj zadovoljen. Morda bi lahko naredili kakšno lastno napako manj, predvsem to velja za drugi niz, ko nam je nekoliko padla zbranost. Tega si v prihodnje ne smemo več dovoliti, kajti pred nami so vedno težje preizkušnje. Ampak glede na uro igranja sem zadovoljen z našo igro. Počasi se bližamo formi, ki jo načrtujemo. Za zdaj še iščemo prvi sprejemalski par, bo pa prišel trenutek, ko ga bomo morali določiti.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji