V soboto bo obraz Calcit Volleyja drugačen

  Borbenosti in želje po zmagi v prvi finalni tekmi končnice državnega prvenstva varovancem Gašperja Ribiča ne more očitati nihče, toda že drugič v letošnji sezoni jim jo je zagodel koledar tekmovanja. Prvič na zaključnem turnirju pokala Slovenije, ko so po gostovanju v pokalu CEV na Korziki imeli le dva dni odmora do polfinalne tekme s Triglavom – to tekmo so sicer dobili – a so bili nato nemočni v finalu proti ACH Volleyju, drugič pa po nedeljski zmagi nad Kanalci v tretji polfinalni tekmi, po kateri so imeli le dan odmora.

  V torek zagotovo nismo prikazali svoje igre, kajti po dveh težkih tekmah s Kanalci je bilo v tako kratkem času odigrati še težjo tekmo proti Ljubljančanom skorajda nemogoče. Štiri tekme, če računamo še prvo polfinalno tekmo v Kanalu, je preveč. En dan odmora je bilo preprosto premalo za regeneracijo. Še dobro, da imamo zdaj pred prvo domačo tekmo v finalni seriji nekaj več odmora, da se bomo lahko spočili in pokazali svoj pravi obraz, vsekakor pa boljšo igro kot v torek v Tivoliju, je o vzrokih za ne ravno prepričljivo igro svoje ekipe v prvi finalni tekmi končnice spregovoril Jure Okroglič.

  Da so Kamničani v formi in da igrajo dobro odbojko, so potrdili z igro v polfinalu končnice. Škoda za prvo tekmo, saj smo bili na njej že v prvem nizu na pragu zmage. Če bi prvi niz dobili, je vprašanje, kako bi se tista tekma končala, podobno kot prvi pa se je nato razpletel tudi tretji. S tem porazom smo si nakopali še tretjo tekmo, tako da smo bili ob dan odmora, kar se je še kako poznalo na torkovi tekmi proti Ljubljančanom. Ampak zdaj je, kar je, prepričan sem, da se bomo že v soboto pokazali v drugačni luči. V primerjavi s prvo tekmo bomo morali v svoji igri popraviti vse, najbolj pomembno pa bo, da bomo spočiti. To je tisto, kar si najbolj želimo, je želja 21-letnega sprejemalca Kamničanov.

  V letošnji sezoni so kamniški odbojkarji enkrat že premagali Ljubljančane, in sicer v polfinalu srednjeevropske lige. V Pliberku smo dokazali, da je ACH Volley premagljiv, vendar bomo morali prikazati vrhunsko igro, kajti nihče nam ne bo podaril zmage. Verjamem, da v soboto lahko izenačimo izid v zmagah, je odločen Okroglič, eden od štirih Kamničanov, ki so na seznamu selektorja slovenske moške reprezentance Slobodana Kovača. Ob njem bo novinec v slovenski izbrani vrsti še Primož Vidmar, medtem ko sta Klemen Hribar in Sašo Štalekar že nosila dres članske reprezentance.

  Vsekakor poziv godi, to je stopnička višje v moji karieri. Upam samo, da mi bodo na fakulteti šli na roke in da se bom lahko odzval vabilo, kar bom izvedel v naslednjih dneh. Želim si, da bom po koncu finalne serije z drugimi fanti na pripravah v Kranjski Gori, še prej pa, da v soboto pridemo do zmage v finalni seriji končnice, je še dodal mladi odbojkar iz Kanala, ki drugo sezono nosi dres Calcit Volleyja.

  Spored finalnih tekem v 1. DOL za moške

  Prva finalna tekma končnice, torek, 17. april: ACH Volley – Calcit Volley 3:0 (20, 18, 16); druga finalna tekma končnice, sobota, 21. april: Calcit Volley – ACH Volley (ŠD Kamnik, 19:00); tretja finalna tekma končnice, četrtek, 24. april: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 20:00): morebitna četrta finalna tekma končnice, četrtek, 26. april: Calcit Volley – ACH Volley (ŠD Kamnik, 20:00); morebitna peta finalna tekma končnice, ponedeljek, 30. april: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 16:00).

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Urban Urbanc

  Komentarji