Kamničani zdaj zaostajajo za dve zmagi

  Calcit Volley – ACH Volley  0:3 (-20, -22, -18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 700, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

  Calcit Volley: Pereira 16, Hribar (L), Golob (L), Novljan 3, Podobnik, Ratek, Gil, Vidmar 12, Okroglič 6, Štalekar 5, Kvas, Lakner 1, Štembergar Zupan , Lazar. Trener: Gašper Ribič.

  ACH Volley: Flajs, Đirlić 11, Babkov 3, Kovačič (L), Purič 12, Pavlović, Satler, Pleško 3, Brulec, Planinc (L), Kk , Mihajlović, Pokeršnik 17, Videčnik 11. Trener: Zoran Kedačič.

  Na prvi tekmi pred štirimi dnevi so bili v ljubljanski dvorani Tivoli kamniški odbojkarji branilcem naslova državnih prvakov enakovredni le v uvodnem nizu, v nadaljevanju pa je svoje naredila utrujenost varovancev Gašperja Ribiča, ki so pred to tekmo imeli le dan premora. Bolj izenačen je bil drugi finalni obračun, v katerem pa so bili spet bolj zbrani Ljubljančani, ki so, podobno kot na prvi tekmi, prevladovali v bloku, s katerim so dosegli kar štirinajsttočk (Matic Videčnik 6, Diko Purič 5), in na sprejemu.

  V prvem nizu je bil izid izenačen do sedme točke, s štirimi zaporednimi, zadnjo je dosegel Jan Pokeršnik, pa so gostje pobegnili na 11:7. Po drugem tehničnem odmoru so se jim Kamničani dvakrat približali na dve točki zaostanka, zadnjič po uspešnem napadu Primoža Vidmarja, ko je bilo na semaforju 18:16 za ACH Volley, toda na servis Dike Puriča in po zaslugi blokov Matica Videčnika so bili z delnim izidom 5:0 Ljubljančani na pragu zmage v prvem nizu. Po dveh asih Saše Štalekarja so nato izkoristil svojo tretjo zaključno žogo.

  Začetek drugega niza je pripadel odbojkarjem ACH Volleyja, ki so na servis Videčnika domačinom pobegnili za pet točk (9:4), a jim to še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja, kajti po bloku Žana Novljana so imeli le še točko prednosti (14:13). Razpoloženi Maxson Pereira je z asom poskrbel, da so Kamničani na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo točke, vodili pa so tudi še z 20:19, ko je bil v napadu uspešen brazilski korektor v domači ekipi. Toda končnica je bila spet v znamenju gostov, ki so z dvema zaporednima napadoma Petra Đirlića slavili tudi v drugem nizu.

  Tudi tretji niz so bolje začeli ljubljanski odbojkarji, ki so delali manj lastnih napak, boljši pa so bili tudi v bloku, kar jim je prineslo vodstvo s 6:3. Po zaslugi Maxsona Pereire so se jim domačini hitro približali na točko zaostanka (5:6), ob prvem tehničnem odmoru pa so zaostajali za dve. Do drugega so gostje, ki so imeli še naprej dober sprejem, svojo prednost povečali še za točko. Z dvema zaporednima točkama, drugo je z asom dosegel Jure Lakner, so se jim Kamničani približali le na točko zaostanka (15:16), toda za kaj več bi potrebovali boljši sprejem. Tokrat so imeli težave na servis Matica Videčnika, ki je z asom poskrbel za kar devet zaključnih žog za končno zmago ACH Volleyja. Tretjo je izkoristil najbolj učinkovit igralec tekme Jan Pokeršnik.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Moramo biti realni in priznati, da je v tem trenutku ACH Volley boljši od nas. Sicer smo igrali malenkost bolje kot na prvi tekmi, a še vedno premalo dobro za razpoložene Ljubljančane, ki je bil boljši v bloku, na servisu pa v tistih trenutkih, ko je bilo to najbolj potrebno. Upam, da bomo v torek prikazali boljšo igro, videli pa bomo, ali bo to dovolj, da prihodnji četrtek še enkrat igramo pred svojimi navijači.

  Spored finalnih tekem v 1. DOL za moške

  Prva finalna tekma končnice, torek, 17. april: ACH Volley – Calcit Volley 3:0 (20, 18, 16); druga finalna tekma končnice, sobota, 21. april: Calcit Volley – ACH Volley 0:3 (-20, -22, -18); tretja finalna tekma končnice, torek, 24. april: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 20:00): morebitna četrta finalna tekma končnice, četrtek, 26. april: Calcit Volley – ACH Volley (ŠD Kamnik, 20:00); morebitna peta finalna tekma končnice, ponedeljek, 30. april: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 16:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matic Klanšek Velej

   

  Komentarji