V Šempeter kot vodilna ekipa 1. DOL

  Po minimalni zmagi ACH Volleyja v zaostali tekmi osmega kroga 1. DOL proti Salonitu, so kamniški odbojkarji spet sami na prvem mestu prvenstvene lestvice. Trenutno imajo, čeprav so po koncu lanske sezone ostali brez bratov Tončka in Žige Šterna, dveh nosilcev igre, točko več od aktualnih državnih prvakov.

  Upal sem, da bomo tudi po odhodu Tončka in Žige tako visoko na lestvici. No, morda ne ravno, da bomo prvi, vendar imamo na srečo očitno dovolj kakovostnih igralcev, ki so nadomestili njun odhod, hkrati pa smo dokazali, da lahko tudi brez njiju lahko igramo dobro odbojko in zmagujemo, je z dozdajšnjim potekom državnega prvenstva zadovoljen Žan Novljan, ki je zaradi bolezni izpustil obračun z ACH Volleyjem, edino tekmo, v kateri so Kamničani ostali praznih rok.

  Mislim, da je v letošnji sezoni med samo tekmo v naši igri manj nihanj. Želimo si lahko le, da bi tako tudi ostalo. Ali je tako le zaradi novega trenerja, je težko reči, morda je to posledica tega, da smo leto dni starejši, da imamo več izkušenj. Nekateri smo šele lani prihajali v ospredje, tako da smo si pridobili določene izkušnje, kajti vsaka sezona, še posebej, če ti uspe priti v prvo postavo, se zelo pozna. Tisti pa, ki so v letošnji sezoni dobili več priložnosti, pa prav tako samo še bolj napredujejo, vidi 23-letni Novljan vzroke za dobre predstave kamniške ekipe tudi v letošnji sezoni.

  V soboto bodo varovanci Gašperja Ribiča gostovali v Šempetru. Domačinom v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, saj so v osmih tekmah le enkrat zmagali, sicer pa bodo prvič v zgodovini kluba igrali v evropskem tekmovanju. V prvem krogu pokala challenge se bodo pomerili s hrvaško ekipo Međimurje Centrometal.

  Čeprav so Šempetrani trenutno predzadnji, so predvsem na domačem igrišču lahko zelo nevarni. Toda, če bomo šli v tekmo brez podcenjevanja, če ne bo nihanj v igri in če bomo igrali, kot znamo, ne bi smeli imeti večjih težav, da bi vknjižili novo zmago, je prepričan 199 cm visoki bloker Kamničanov.

  Trenutni vrstni red je nekoliko drugačen, kot smo ga navajeni iz prejšnjih sezon. Predvsem Panvita Pomgrad in Salonit Anhovo sta nekoliko nižje kot običajno.

  Sodeč po sredini zaostali tekmi z ACH Volleyjem, bodo Kanalci v nadaljevanju sezone močnejši. Pozna se jim, da so z igranjem prenehali nekateri njihovi starejši igralci, Jure Okroglič je prišel k nam, mlajši pa še niso na njihovi ravni. Očitno so s prihodom Mutapčije, edinega tujca v ekipi, veliko pridobili. Vsekakor bo nadaljevanje prvenstva še zelo zanimivo in izenačeno, ampak tako je že nekaj let zaporedoma.

  V zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva bo derbi v Kranju, kjer se bosta pomerila tretje in drugouvrščena ekipa prvenstva. Kranjčani so lani enkrat že presenetili Ljubljančane, ki so z uvrstitvijo v ligo prvakov dosegli enega letošnjih ciljev. Tudi v Kanalu se obeta zanimiv obračun, Zanimivo bo videti, ali so Kanalci, ki bodo gostili Krko, resnično prebrodili krizo, na Ravnah pa bodo domačini proti Hočam lovili točke, ki bi jim v boju za obstanek v ligi še kako prav prišle. Šele v sredo, 7. decembra, bosta igrala Maribor in Panvita Pomgrad.

  Pari devetega kroga1. DOL za moške:

  Sobota, 26. november: SIP Šempeter – Calcit Volleyball (OŠ Šempeter, 20.00), Salonit Anhovo – Krka (ŠD Kanal, 19.00), Triglav Kranj – ACH Volley (ŠD Planina, 18.00), Fužinar SijMetal – Hoče (OŠ Prežihov Voranc, 16.00), sreda, 7. december: Maribor – Panvita Pomgrad (ŠD Tabor, 19.00).

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  SIP Šempeter v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jernej Vrhunc, Urh Port.

  Sprejemalci: Gašper Vrhunc, Tilen Bukšek, Denis Robida, Bine Oder, Jaka Udrih.

  Blokerji: Gregor Hirci, Timotej Majcenovič Zuka, Gregor Javornik.

  Korektorja: Danijel Pokeršnik, Borut Markovič.

  Prosta igralca: Klemen Hrastovec, Niko Majer.

  Trener: Sebastjan Cilenšek, pomočnik trenerja: Toni Udrih.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji