Do nove prepričljive zmage

  Calcit Volleyball – GEN-I Volley 3:0 (22, 16, 16)

  Ljubljana – Športna dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnici: Miklošič in Kogler (obe Maribor).

  Calcit Volleyball: Grudina 16, Božič, Mihevc, Blažič 11, Pahor – libero, Igličar, Zaplotnik 4, Kostić 19, Lipicer Samec, Jerala – libero, Turk 8, Koleva, Van de Vyver 2. Trener: Alessandro Beltrami.

  GEN-I Volley: GEN-I Volley: Prado de Oliveira 8, Petho, T. Bavdaž 4, Zbičajnik 2, N. Bavdaž 4, Kolbl 5, Đukić 1, Velikonja Grbac 5, Š. Marušič, Simčič – libero, Spačal 2. Trener: Alen Bektašević.

   

  Novogoričanke so v Ljubljano prišle po treh zaporednih zmagah, na drugi strani so domače odbojkarice v dozdajšnjih šestih tekmah izgubile le niz. Dvakratne zaporedne državne prvakinje so neporažene ostale tudi po dvoboju z GEN-I Volleyjem, največ težav so imele v prvem nizu, v drugem in tretjem pa njihova zmaga ni bila vprašljiva.

   

  Domače odbojkarice, ki so tudi tokrat tekmo začele v postavi Ilka van de Vyver, Pia Blažič, Slavina Koleva, Tina Grudina, Katja Mihevc, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala, so si do prvega tehničnega odmora priigrale tri točke prednosti, toda gostje so z delnim izidom 7:2 po bloku Teje Bavdaž prišle do vodstva z 12:10. Po polminutnem odmoru Alessandra Beltramija sta se v domači ekipi razigrali Olivera Kostić in Pia Blažič, ki sta s petimi zaporednimi točkami kalcitovke spet popeljali do vodstva. S tremi točkami prednosti so z blokom Tine Grudne calcitovke vstopile v končnico niza, vendar se Novogoričanke še niso predale. Z asom Mirte Velikonje Grbac so izid na 20. točki izenačile, s svojo deseto točko pa je Kostićeva državnim prvakinjam le zagotovila zmago v uvodnem nizu.

   

  V drugem nizu je bilo v domači ekipi manj nihanj. Namesto Katje Mihevc je priložnost dobila Ana Zaplotnik, ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:4, do drugega so svojo prednost povečale še za točko. Gostje so za pet točk zaostajale tudi pred vstopom v končnico, s štirimi zaporednimi točkami pa so domače odbojkarice drugi niz zanesljivo dobile.

   

  Tretji niz je bil odločen že do drugega tehničnega odmora. Na servis Kostićeve so calcitovke dosegle šest točk zaporedoma, tri od njih je prispevala Grudina, kar jim prineslo vodstvo z 11:3. Do drugega tehničnega odmora so Novogoričanke svoj zaostanek znižale na pet točk, še bližje so domačinkam prišli po napaki Blažičeve (15:18). Podobno kot v prvem nizu je spet zalegel polminutni odmor Beltramija, saj so po njem njegove varovanke nasprotnicam prepustile le še točko. S servisi se je izkazala Zaplotnikova, tekmo pa je končala Grudina.

   

  V domači ekipi se je z 19 točkami izkazala Kostićeva, s šestimi bloki in tremi točkami manj tudi Grudina, pri gostjah pa je bila z osmimi najbolj učinkovita Brazilka Jaline Prado de Olivera.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji