Proti Novogoričankam ne bo lahko

  Na mladinskem evropskem prvenstvu, ki je potekalo na Finskem in Estoniji, je bila Maja Pahor proglašena tudi za najboljšo prosto igralko prvenstva. V lanski sezoni je iz GEN-I Volley v vrste aktualnih državnih prvakinj prišla Tina Grudina, letos ji je sledila še – še slab mesec dni še vedno 19-letna – Maja Pahor.

  Tina je zagotovo ena izmed igralk, zaradi katerih sem želela začeti novo odbojkarsko zgodbo v klubu Calcit. Poleg nje pa so odtehtale tudi zdajšnje soigralke, s katerimi sem se takoj ujela. Na življenje v novem kraju in novem klubu se še navajam, kljub temu pa tako v enem kot v drugem uživam. Rada dobro treniram, ob sebi pa imam ljudi, ki mi to omogočajo. V čast mi je bilo z ekipo nastopiti na tako pomembnih tekmah, kot so bile kvalifikacije za ligo prvakinj. Za take trenutke je vredno vsakodnevno prelivati znoj v dvorani, pravi študentka analitične sociologije na Fakulteti za družbene vede.

  Za zdaj je v klubu v prednosti bolj izkušena Meta Jerala, na svojo priložnost pa seveda čaka tudi Pahorjeva

  Vsaka igralka ima svoje prednosti, ena od teh so izkušnje. Meta je igralka, od katere se lahko še dosti naučim. Verjamem v to, da se s trdim delom marsikaj doseže, zato se bom še naprej trudila po svojih najboljših močeh.

  Čeprav sta od enega največjih uspehov slovenske ženske odbojke minili dve leti, so spomini na srebrno kolajno še vedno zelo živi, seveda pa se od spominov ne živi, česar se Maja dobro zaveda.

  Spomini na evropsko prvenstvo bodo v naši generaciji živeli večno. Ti občutki so nagrada za vse dosedanje trdo delo. Toda že naslednje leto se nam s svetovnim prvenstvom do 23 let, ki bo potekalo v Sloveniji, ponuja nova priložnost, da dokažemo, da smo res dobra generacija slovenske odbojke.

  S strani odbojkaric Calcit Volleyballa je slišati samo pohvalne besede o delu trenerja Alessandra Beltramija.

  Alessandro je na slovensko sceno prinesel sveži veter. Od njega se lahko učijo tudi najboljši trenerji. Je natančen, stvaren, in zmage želen. Je trener na mestu in točno takšnega, ekipa, kot je Calcit, potrebuje, je prepričana tudi Pahorjeva, ki med calcitovkami zagotovo najbolje pozna njihove sobotne nasprotnice.

  Ker ekipo poznam, lahko zatrdim, da bo zmagati proti ekipi njihovega kova težja naloga, kot se zdi na prvi pogled. Glede na to, da smo v pripravljalnem obdobju z njimi odigrali več trening tekem, jih dokaj poznamo. Kljub temu ne dvomim, da trenirajo dobro, v njih pa raste tudi želja po visokih mestih.

  Na prvenstveni lestvici so branilke državnega naslova po sedmih odigranih krogih same na prvem mestu, saj je Novi KBM Braniku spodrsnilo na tekmi v Hočah proti Formuli Formis.

  Že od začetka sezone z ekipo ciljamo na sam vrh, zmage na tekmah pa so samo odraz dobrih treningov in kemije med soigralkami. Sama si želim, da bi delo potekalo nemoteno do konca sezone, saj imamo vse možnosti, da postanemo tako državne kot pokalne prvakinje, svojih in klubskih ciljev ne skriva ena najbolj nadarjenih slovenskih odbojkaric.

  Odbojkarice GEN-I Volleyja sta po lanski sezoni ob Maji Pahor zapustili tudi obe tujki, Jovana Vukčević in Rachel Aumann, iz Luke Kopra je prišla izkušena Anita Peth, novinka pa je tudi Brazilka Prado de Oliveira, medtem ko se je na odbojkarsko igrišče vrnila Katarina Spačal. Namesto italijanskega trenerja Luigija Sciavona ekipo v letošnji sezoni vodi Alen Bektašević. V dozdajšnjih sedmih krogih so štirikrat zmagale in trikrat izgubile.

  Pari osmega kroga 1. DOL za ženske:

  Sobota, 26. november: Calcit Volleyball – GEN-I Volley (ŠD Tivoli, 18.00), Formula Formis – Luka Koper (VŠD Hoče, 18.30), Sp.Savinjska-Aliansa – Nova KBM Branik (OŠ Šempeter, 17.30), VOLLEYBALLjubljana – Mislinja (ŠD Galjevica, 19.30), Zgornja Gorenjska – Kema Puconci (ŠD po Stolom, 19.00Ž).

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalke: Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec

  GEN-I Volley v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Zala Zbičajnik, Špela Marušič.

  Sprejemalke: Anita Peth, Teja Kolbl, Polona Marušič.

  Blokerke: Sara Đukič, Mirta Velikonja Gerbec, Teja Bavdaž.

  Korektorki: Nika Bavdaž, Urša Uršič.

  Šrosti igralki: Nađa Simčič, Maša Beguš.

  Trener: Alen Bektašević, pomočnik trenerja: Danijel Filiputti.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji