Odločno proti Črnučam

  Kamniški odbojkarji so na turnir v Pliberk odšli z namenom, da osvojijo najmanj štiri točke in redni del srednjeevropske lige končajo na drugem ali tretjem mestu. Po običajnih pravilih bi svoj načrt tudi dosegli, čeprav so v dvoboju z domačo ekipo Posojilnica Aich/Dob zapravili vodstvo z 2:0 in se morali na koncu zadovoljiti s točko, toda po tekmi so bili neprijetno presenečeni, ko so se seznanili, da v tem tekmovanju o mestih na lestvici ne odloča osvojeno število točk, pač pa število osvojenih zmag. Tako so s 23 točkami trenutno na tretjem mestu, četrti z 21 točkami, vendar dvema tekmama manj je ACH Volley, pred njim pa sta z 22 točkami Mladost Zagreb in Posojilnica Aich/Dob, ki ima celo samo 21 točk.

  Res je, nismo vedeli za ta pravila. Šele po tekmi z Dobom smo izvedeli za ta način točkovanja in seveda nam je bilo še toliko bolj žal, saj smo imeli res lepo priložnost za zmago. Zdaj se bomo na zaključnem turnirju v polfinalu verjetno pomerili z ACH Volleyjem. Vendar o tem zdaj ne razmišljamo, naše misli so usmerjene v domače prvenstvu, se z neobičajnim določanjem vrstnega reda na lestvici ne želi obremenjevati Tine Kvas, organizator igre Calcit Volleyja.

  Žal so Kamničani tudi v Pliberku ponovili napako z nekaterih prejšnjih tekem, ko so po dobrem začetku popustili v igri. Pravzaprav se jim to dogaja že vso sezono.

  V Pliberku smo prva dva niza odigrali dobro, potem smo malo popustili na servisu. Na žalost se nam to dogaja že vso sezono, saj nekaj časa igramo dobro, potem pa popustimo v določenih elementih igre. Predvsem s servisom ne vršimo več takega pritiska na nasprotnika, na ta način pa mu damo priložnost, da se razigra. Namesto, da bi prišli do zanesljive zmage, se na koncu mučimo, da izvlečemo kakšno točko ali zmago. Do najpomembnejših tekem v sezoni je še nekaj časa, da to odpravimo, prav veliko pa ne, saj smo že v drugem delu prvenstva. Preprosto si ne znam pojasniti, zakaj se nam to dogaja.

  S sedmimi zmagami in šestimi porazi so Kamničani trenutno na petem mestu državnega prvenstva. Če želijo v modro skupino s čim večjim številom točk, si novega spodrsljaja ne smejo več dovoliti.

  V državnem prvenstvu nismo tam, kjer bi si želeli, verjetno je razlog prav v nihanju naše igre skozi celotno sezono. Mislim, da smo si v tej sezoni dovolili že preveč spodrsljajev, zato nujno potrebujemo kakšno zanesljivo zmago za dvig samozavesti. To moramo na igrišču potrditi že to soboto. Zagotovo bodo Črnučani zelo motivirani in nas bodo želeli premagati, vendar moramo dokazati, da smo boljša ekipa, je odločen Tine Kvas, ki je pred leti igral tudi za Črnuče, vendar v drugoligaški konkurenci.

  Žal pa Calcit Volley v Ljubljani ne bo igral v polni zasedbi, kajti v Pliberku se je po bližnjem srečanju s soigralcem Sašem Štalekarjem poškodoval Maxson Pereira, ki je za trenutek celo izgubil zavest. Trenutno okoli vratu nosi opornico.

  Upam, da Maxova odsotnost ne bo preveč vplivala na našo igro. Nekaj tekem v letošnji sezoni smo zmagali tudi brez njega, tako da bomo to morali storiti tudi v soboto. Vsi pa mu želimo čimprejšnje okrevanje in vrnitev na odbojkarska igrišča, je še dejal Kvas.

  V soboto bodo na sporedu še druge tekme 14. kroga. Pred obračunom med Črnučani in Kamničani bo na sporedu derbi med ACH Volleyjem in Panvito Pomgradom, zanimivo pa bo tudi v Kranju, kjer bo gostoval Maribor. Na papirju najlažje delo čaka Salonit Anhovo, ki bo gostil zadnjeuvrščeno Krko, medtem ko bodo Hoče igrale doma z ekipo GEN-I Volley.

  Pari 14. kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 3. februar: Črnuče – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 19:30), ACH Volley – Panvita Pomgrad (ŠD Tivoli, 17:00), Hoče – GEN-I Volley (VŠD Hoče, 19:00), Triglav Kranj – Maribor (ŠD Planina, 17:30), Salonit Anhovo – Krka (ŠD Kanal, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji