V Puconcih ne bo preprosto

  Varovanke Alessandra Beltramija so tudi po zaslugi Formule Formisa, ki je v prejšnjem krogu premagal Novo KBM Branik, po šestih odigranih krogih na prvem mestu prvenstvene lestvice, čeprav imajo skupaj z Mariborčankami tekmo manj od nasprotnic. Zanimivo je, da so jim edini niz odvzele prav Rogožanke, ki jih mnogi vidijo v boju za najmanj tretje mesto, v katerega bi se lahko vmešale tudi Pucončanke.

  V minuli sezoni so Pucončanke imele kar nekaj težav, da so se izognile dodatnega boja za obstanek v prvoligaški druščini, v letošnjo pa so krenile z okrepljeno zasedbo. Z aktivnim igranjem odbojke sta prenehali Ana Praprotnik Flisar in Melani Jerič, medtem ko je Tamara Borko prestopila v Formulo Formis, zato pa sta iz Rogoze prišli podajalka Angelina Ajnihar in blokerka Katja Karin Pintarič, novinki sta tudi Saša Zdovc (Slovenj Gradec) in prosta igralka Veronika Mikl (Ljutomer), prvi ekipi pa se je iz druge pridružila še Laura Kocet.

  Puconci so bili vedno neugoden nasprotnik, letos s temi okrepitvami bodo še toliko bolj. Zagotovo jih ne smemo podcenjevati, ampak to velja tako ali tako za vse ekipe. V tekmo moramo vstopiti na polno, kajti, čim daš vsaki slovenski ekipi samo malo priložnosti, jo hitro skušajo zagrabiti in se ti to lahko maščuje. Ne vem natančno, kako Puconci z vsemi temi novimi igralkami igrajo, imajo pa zelo solidno ekipo, na katero se bo treba dobro pripraviti, spoštuje ekipo, ki jo vodi trener Bojan Novak, Igličarjeva.

  Delno so to na svoji koži calcitovke v letošnjem domače prvenstvu že okusile pred slabimi 14 dnevi, ko jim je Formula Formis odvzela niz, še bolj pa recimo Nova KBM Branik, ki je proti Rogožankam celo ostala praznih rok.

  Poraz Mariborčank v Hočah je kar malce presenetljiv, ampak tudi me smo imele lani težave recimo v Novi Gorici, predlani pa s Koprčankami. Vsako leto se pojavi kakšna ekipa, ki ti dela več težav kot druge. Ampak da, nikakor se ne sme nikogar podcenjevati, saj se ti to lahko hitro obrne proti tebi.

  Ker so calcitovke svojo pot v Evropi za letos končale, z njo bodo nadaljevale šele januarja prihodnje leto, ko bodo igrale v pokalu CEV, bo vsa njihova pozornost nekaj časa obrnjena le domačemu dogajanju.

  Vsekakor je tempo treningov za zdaj bolj umirjeno, spet se vračamo v stare tirnice. Na treningih lahko delamo bolj intenzivno kot prej, ko smo se pripravljali na ligo prvakinj in tudi na domačih tekmah večje število igralk dobi priložnost za igro, tako da se vsaka posebej razvije individualno, kar je dobro. Tako se bomo lahko v miru pripravile na januar, ko bomo v pokalu CEV dobile ekipo, s katero bomo igrale. S tega stališča je dobro, da so pred nami le domače tekme in se motiviramo za nove izzive, meni korektorka Calcit Volleyballa, ki je, podobno kot njene soigralke, z lanskim igranjem v ligi prvakinj pridobila samozavest.

  Pomembno je, da so večinoma ohranili isto jedro ekipe, da smo uigrane, še nekaj več samozavesti pa je morda tudi zaradi trenerja, leto dni smo starejše, bolj izkušene … Žal pa se na žreb ni dalo vplivati. Prvi cilj je bil pokazati dobro igro in mislim, da smo v tem uspele. Čeprav do zdaj nisem prav veliko igrala, pri sebi čutim napredek v igri, pa tudi druge igralke dobijo svojo priložnost, ko trener oceni, da je zanjo primeren trenutek. To sploh ni težava, mislim, da bomo vse dobile dovolj priložnosti, je prepričana Urška Igličar.

  V sedmem krogu bodo v soboto od tekmi v Puconcih na sporedu še štiri tekme. Mlade Gorenjke bodo gostile Rogožanke, ki bodo v tej tekmi v vlogi favoritinj, tako kot Mariborčanke proti Luki Kopru, ki bo prvič igrala pod vodstvom novega trenerja Zorana Jerončiča. Pomembna tekma v boju za obstanek čaka Mislinjo, ki bo doma igrala s Spodnjo Savinjsko-Alianso, mali derbi kroga pa bo v Novi Gorici, kjer bodo gostovale odbojkarice VOLLEYBALLjubljane.

  Pari sedmega kroga 1. DOL za ženske:

  Sobota, 19. november: Kema Puconci – Calcit Volleyball (Zelena dvorana Puconci, 19.00ž), Zgornja Gorenjska – Formula Formis (ŠD pod Stolom, 19.00), GEN-I Volley – VOLLEYBALLjubljana (Mestna dvorana Nova Gorica, 19.00), Mislinja – Sp.Savinjska-Aliansa (Gimnazija Slovenj Gradec, 20.00), Nova KBM Branik – Luka Koper (ŠD Tabor, 16.30).

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalke: Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec, statistik: Karlo Reisner.

   

  Kema Puconci v sezoni 2016/17

  Organizatorke igre: Angelina Ajnihar, Monika Banfi, Naja Beles.

  Sprejemalke: Dona Vinkovič, Iva Škraban, Saša Zdovc, Nina Kovač.

  Blokerke: Adela Pinarič, Diana Oletić, Mateja Kadišo, Katja Karin Pintarič.

  Korektorki: Petra Franko, Janja Donša.

  Prosti igralki: Lauca Kocet, Veronika Mikl.

  Trener: Bojan Novak, pomočnik trenerja: Sebastijan Lenarčič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji