Obeta se še ena zanimiva tekma

  Mariborčani so v drugem krogu presenetili ACH Volley, svoja edina poraza pa so imeli v uvodnem krogu v lokalnem obračunu proti novincu v ligi Hočam in v tretjem krogu, ko so prav tako z minimalnim izidom morali priznati premoč Krke. Z Matevžem Kamnikom na klopi ter nekaterimi okrepitvami, izkušenim italijanskim organizatorjem igre Claudiem Carlettijem, nekdanjim igralcem Calcit Volleyballa Tinetom Kvasom ter nadarjenim blokerjem Janom Mulcem, ki je prišel iz Frama in sprejemalcem Dejanom Pelemišem iz Panvita Pomgrada. Mariborske vrste so zapustili organizatorja igre Jure Kasnik (Panvita Pomgrad) in Nejc Zidar (Hoče) ter Rok Abraham, ki je prenehal z igranjem.

  Maribor je zagotovo močnejši kot je bil lani. Pozna se mu tako prihod novega trenerja, ki je znal še bolj motivirati igralce kot tudi nekaterih novih igralcev. V letošnji sezoni so prikazali že nekaj dobrih tekem, presenetili so tudi že ACH Volley, tako da je pred nami težka in zanimiva tekma. Ampak igramo doma, kar bo zagotovo naša prednost, meni Kotnik, ki je praktično od začetka sezone ob Primožu Vidmarju edini sprejemalec v ekipi. Na srečo se zdaj vse bolj v igro vrača Jure Okroglič, medtem ko je Andrej Štembergar Zupan še vedno poškodovan.

  Na začetku sezone se je zdelo, da bomo imeli štiri sprejemalce in da bo to težka borba za vstop v prvo postavo. Žal so nam jo spet zagodle poškodbe. Tudi sam sem bil v pripravljalnem obdobju nekaj časa poškodovan, nato se je poškodoval Jure, pred kratkim še Andrej, tako da sva bila s Primožem edina zdrava. Dobro je, da se Jure vrača in tudi nama s Primožem je takoj lažje igrati, je glede poškodb v svoji ekipi dejal 23-letni kamniški sprejemalec, ki je na začetku letošnje sezone v zelo dobri formi.

  Vendar to velja tudi za njegove soigralce, ki so dobro formo potrdili tudi minulo soboto, ko so v Novem mestu prišli do treh točk. Po dveh izenačenih nizih, v drugem so morali priznati premoč domače ekipe, so nato v tretjem in četrtem le strli odpor Krke.

  Na tej tekmi se je pokazalo, kateri ekipi je uspela ohraniti zbranost do konca tekme. Krka jo je začela z navdihom, vendar je naredila veliko lastnih napak. Mi smo morda imeli tudi malo sreče s sodniki, domačini pa so potem izgubljali živce zaradi takšnih točk. Na koncu je bilo morda res videti, kot da smo na lahek način prišli do zmage, pa še zdaleč ni bilo tako.

  Do konca prvega dela rednega dela prvenstva sta še dva kroga, dozdajšnje tekme pa so le potrdile napovedi, da bo letošnja liga še bolj izenačena kot lanska.

  Tudi sam imam občutek, da bo letošnja sezona še bolj zahtevna od lanske, saj bo vsaka tekma težka in mislim, da resnično lahko vsakdo premaga vsakogar. O tem smo se do zdaj že lahko prepričali v prejšnjih krogih, verjetno bo tako tudi v prihodnje. Salonit in Panvita sta sicer za zdaj nekoliko slabša, zato pa je boljša Krka, boljši je Maribor, prava osvežitev so Hoče, tako da je pred nami težka naloga, če bomo želeli biti ob koncu prvenstva tam, kjer si želimo biti, je še dodal Kotnik.

  Prva tekma osmega kroga bo na sporedu že danes v Hočah, kjer se bo počasi že odločalo o uvrstitvi v modro skupino. V soboto bodo Sobočani proti zadnjeuvrščenim Ravenčanom skušali priti do svoje tretje zmage v letošnji sezoni, Krka pa bo po treh zaporednih porazih igrala s Šempetrani. ACH Volley in Salonit Anhovo bosta zaradi nastopa slovenskih državnih prvakov v kvalifikacijah lige prvakov svoj obračun odigrala v sredo, 23. novembra.

  Pari osmega kroga 1. DOL za moške:

  Petek, 18. november: Hoče – Triglav Kranj (VŠD Hoče, 19.00), sobota, 19. november: Calcit Volleyball – Maribor(ŠD Kamnik, 19.00), Krka – SIP Šempeter (ŠD Marof, 20.00), Panvita Pomgrad – FužinarSijMetal (OŠ I, 19.00), sreda, 23. november: ACH Volley – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 19.00).

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Maribor v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Claudio Carletti, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Dejan Pelemiš, Alan Košenina, Andraž Šoštarič, Vasja Plesec.

  Blokerji: Jan Mulec, Uroš Mlakar, Filip Uremovič.

  Korektorja: Tomaž Horvat, Staš Virtič.

  Prosta igralca: Jani Knuplež, Tin Vrabl.

  Trener: Matevž Kamnik, pomočnik trenerja: Tin Vrabl.

  Napisal: Miha Štamcar

  foto: Klemen Brumec

  Komentarji