Lahko delo za Calcitovke

  Poreč – Calcit Ljubljana 0:3 (-14, -13, -12)

  Poreč – Športna dvorana Kaštelir , gledalcev 75, sodnika: Horvath in Mezffy (oba Madžarska).

  Poreč: Sain 1, Zahirović – libero, Novosel, Lukšić , Duspara 4, Ipša 1 , Sučić 4, Sliško , Licul 5, Žužić 2. Trener: Miodrag Stojaković.

  Calcit Ljubljana: Grudina 4, Božič, Vrhovnik 10, Igličar 9, Forštnarič 9, Kučej 2, Kostić, Aragao 8 , Hribar – libero, Jerala – libero, Turk 3, Potokar, Koleva 12.

  Na svojem prvem turnirju srednjeevropske lige so odbojkarice Calcita Ljubljane pred dobrima dvema mesecema v dvorani Tivoli premagale dunajski SVS Post in madžarski Fatum Nyiregyhazo. Obakrat so zmagale prepričljivo, brez izgubljenega niza, podobno pa je potekala tekma v Poreču, v kateri so bile domače odbojkarice popolnoma nemočne.

  Porečanke, ki so na prvem turnirju v Bekescsabaiju izgubile z domačinkami turnirja, nato pa so premagale drugo madžarsko ekipo Gdll, so že v prvem nizu imele nemalo težav s sprejemom servisa. Calcitovke, ki so prvič tekmo začele s svojo najnovejšo okrepitvijo Bolgarko Slavino Kolevo, ob njej pa je na mestu sprejemalke zaigrala še Petra Vrhovnik. Prvič je po poškodbi zaigrala tudi brazilska organizatorka igre Cecilia Aragao, tekmo pa so začele še Tina Grudina, Elena Kučej, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala, so si že do prvega tehničnega odmora priigrale deset točk prednosti. Tudi do konca niza so slovenske državne prvakinje prevladovale na igrišču, boljše so bile v vseh elementih igre, zadnjo točko je dosegla Kučejeva.

  V drugem nizu je Ribič iz igre potegnil obe svoji prvi blokerki, zaigrali sta Maja Forštnarič in prvič v dresu Calcita Ljubljane na tem položaju Kaja Turk, prosto igralko Meto Jeralo je zamenjala Ana Katarina Hribar. Predvsem Forštnaričeva se je v uvodu niza zelo izkazala, saj so po dveh njenih asih gostje domačinkam pobegnile za osem točk (10:2), pred njo je poreškim sprejemalkam s servisi težave povzročala Aragaova. V nadaljevanju niza sta se v napadu razigrali Vrhovnikova in Koleva, s točko brazilske organizatorke igre pa so Calcitovke vodile že z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu so domače odbojkarice z asom Noemi Žužić povedle z 9:8, kar je bilo njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Do konca tekme je bilo vse v znamenju ljubljanske ekipe, ki je s servisi Aragaove z delnim izidom 10:0 prišla do neulovljive prednosti. Zmago je z asom, svojim prvi na tekmi, sicer pa 12 Calcita Ljubljane (Cecilia Aragao jih je dosegla kar pet), zaključila Igličarjeva.

  Veliko težja preizkušnja varovanke Gašperja Ribiča čaka v ponedeljek, ko bo na sporedu slovenski obračun z Novo KBM Branikom.

  Komentarji