V pokalu brez podcenjevanja

  Braslovčanke so v osmem krogu 1. DOL za ženske slavile v lokalnem derbiju s Šempetrankami. Z zmago so varovanke Slobodana Nikolića ostale v boju za modro skupino, z učinkovito igro pa sta se na tej tekmi izkazali Nika Markovič in Katja Mihalinec. Mladinski reprezentantki bosta najbolj nevarni za aktualne državne prvakinje tudi na sredini tekmi, v bloku se je v Šempetru s štirimi bloki izkazala še tretja od štirih mladinskih reprezentantk, Katja Mihevc.

  V prvenstveni tekmi, v prvem krogu, so v Tivoliju brez večjih težav do zmage prišle odbojkarice Calcita Ljubljane, ki si bodo napredovanje na zaključni turnir skušale v veliki meri zagotoviti že na prvi tekmi. Kakovost je na njihovi strani, verjetno pa bi to bila lahko priložnost za nekatere igralke, ki so do zdaj igrale manj.

  V sredo bodo na sporedu še preostale tri četrtfinalne tekme. Mariborčanke bodo gostovale v Puconcih, Zgornja Gorenjska bo gostila GEN-I Volley, Koprčanke pa bodo na prvenstveni poraz na tekmi z Novogoričankami skušale pozabiti v dvoboju s Formisem. Povratne tekme bodo na sporedu v sredo, 2. decembra.

  Pari prvih četrtfinalnih tekem pokala Slovenije

  Sreda, 18. november: Braslovče – Calcit Ljubljana (OŠ Braslovče, 20.00);

  Kema Puconci – Nova KBM Branik (Zelena dvorana Pucon i, 19.00), Zgornja Gorenjska – GEN-I Volley (Dvorana pod Stolom, 18.30), Luka Koper – Formis (OŠ Koper, 19.00).

  Komentarji