Dva niza za tretji krog

  Čeprav jim je Krka v osmem krogu 1. DOL za moške odvzela niz, so kamniški odbojkarji ohranili prvo mesto na prvenstveni lestvici. Vendar so varovanci Marka Brumna že pozabili na to tekmo, kajti pred njimi je nova, tokrat evropska preizkušnja. V Kamnik prihaja slovaški Spartak, ki so ga na prvi tekmi v gosteh premagali.

  Že od začetka sezone vemo, da bomo imeli največ težav na blokerskih mestih, kjer imamo mlade, neizkušene igralce. Manjkal nam je še Žan Novljan, ki se je poškodoval v Myjavi, pohvale si zasluži Jure Lakner, ki je, ko je vstopil v igro, prikazal dobro igro. V končnici četrtega niza je bil med najbolj zaslužnimi, da smo prišli do vseh treh točk. Ob dobrih servisih je z blokom zaustavil tudi Luko Brulca. Drugi so precej nihali v igri, vendar je bilo to vseeno dovolj za zmago, Krka pa je samo potrdila, da bi si zaslužila višje mesto na prvenstveni lestvici, se je Brumen, trener Kamničanov, dotaknil sobotne zmage, svoje misli in pozornost pa je že preusmeril na sredin obračun s Spartakom.

  Slovaki so približno podobne kakovosti, kot je Krka, morda malenkost boljši. Osebno mislim, da bi morali iti naprej, vendar nam napredovanje še ni zagotovljeno. Prikazati bomo morali boljšo igro kot v soboto, predvsem to velja za servis, s katerim smo imeli preveč težav. Z redkimi izjemami so v soboto skoraj vsi igralci v tem elementu igre nekoliko zatajili in to je tisto, kar bo treba popraviti. Sicer pa igralci vedo, od kje nam preti največja nevarnost s strani nasprotnika, s pametno igro ga lahko zaustavimo in se uvrstimo v tretji krog. Dejstvo je, da so pred nami najbolj pomembne tekme v tem obdobju sezone, kajti po pokalu Challenge in državnemu prvenstvu, nas že prihodnjo sredo čaka prva četrtfinalna tekma slovenskega pokalnega tekmovanja, Brumen počasi že razmišlja tudi o pokalnih tekmah s kanalskim Salonitom.

  Na Slovaškem je bil v kamniški ekipi najbolj učinkovit Tonček Štern, ki je v soboto praznoval svoj 20-ti rojstni dan, na tej tekmi se je v napadu izkazal tudi Primož Vidmar, drugi so igrali solidno. V slovaški ekipi so bili v napadu najbolj nevarni sprejemalec Vladimir Katona, korektor Jan Leskanič in bloker Jozef Piovarči, ki je dosegel kar šest blokov.

  Tekmo bosta sodila Makedonec Zdravko Zdraveski in Srb Đorđe Stevanović.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORJA IGRE: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  SPREJEMALCI: Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Primož Vidmar.

  BLOKERJI: Žan Novljan, Matic Videčnik, Jure Lakner, Sašo Štalekar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  KOREKTOR: Tonček Štern.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

   

  Komentarji