Potrditi uvrstitev na zaključni turnir

  Pred odločilnim turnirjem za uvrstitev na zaključni turnir so imele kamniške odbojkarice v domačem prvenstvu na sporedu nekoliko lažji tekmi, obe proti ekipama s slovenske Obale, na obeh pa so do zmage prišle brez večjih težav.

  Proti Ankarančankam sem bil zadovoljen s prvim in tretjim nizom, manj pa z drugim, saj smo v tem nizu naredili preveč lastnih napak in bili premalo učinkoviti v napadu, kar se nam v takšnih tekmah preprosto ne sme dogajati, je bil vseeno nekoliko kritičen do igre svojih varovank trener kamniške ekipe Gregor Rozman.

  Navkljub vsemu pa gredo Kamničanke na Madžarsko z dobro popotnico, kjer jih čakata dve zelo pomembni tekmi. Za uvrstitev na zaključni turnir nujno potrebujejo eno zmago, če ne celo dve. Domači Linamar Bekescsabai brani lanskoletno prvo mesto v tem tekmovanju, trenutno pa je na drugem mestu s 16 točkami, medtem ko je zagrebška Mladost z dvema tekmama manj z osmimi točkami na šestem mestu.

  Mislim, da nujno potrebujemo dve zmagi in absolutno potujemo na Madžarsko, ne samo odigrati najboljši tekmi v tem trenutku temveč gremo iskat prepotrebne točke, da se uvrstimo na zaključni turnir, je odločen Rozman.

  Domači Linamar nima več tako močne ekipe, kot jo je imel lani, vendar bo igral na domačem igrišču, še vedno pa ima pisano mednarodno zasedbo, v kateri so tudi Argentinka, Hrvatica, Slovakinja in Črnogorka.

  Linamar je začel sezono nekoliko slabše, vendar je v nadaljevanju srednjeevropske lige igral vedno bolje in bomo morali proti njemu resnično prikazati eno svojih najboljših iger v letošnji sezoni, če bomo želeli iztržiti ugoden izid. Nenazadnje gre za branilca naslova v tem tekmovanju, ki bo igral na domačem igrišču in s tega stališča nam bo še toliko težje, Rozman ceni madžarsko ekipo, tako kot tudi Zagrebčanke, ki imajo mlado, a nadarjeno in visoko ekipo.

  Mladost ima, podobno kot mi, mlado ekipo, ki jo vsekakor spoštujemo. Tudi proti njej bomo morali igrati prav tako dobro tekmo, če ne celo boljšo, saj bo šlo za našo drugo tekmo v nizu, kar pomeni, da bo prisotna manjša utrujenost. Ne bo nam lahko, ampak pripravili smo se dobro, v zadnjem obdobju smo dobro trenirali, odigrali dve tekmi v domačem prvenstvu in iztržili maksimalna izida, tako da lahko z optimizmom in veliko mero samozavesti potujemo na Madžarsko, je še dejal trener Calcit Volleyja.

  Spored turnirja v Bekescsabi:

  Petek, 26. januar: Linamar Bekescsabai – Calcit Volley (18:00), sobota, 27. januar: Calcit Volley – Mladost Zagreb (16:00), nedelja, 28. januar: Calcit Volley – Mladost Zagreb.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji