V petek s Hrvati, v nedeljo s Slovaki

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v dvoboju s Sobočani resda ostali praznih rok, vendar z igro niso razočarali, niti ne gre vzrokov za poraz iskati v kakšnem padcu forme. Preprosto je bila Panvita Pomgrad za odtenek boljši nasprotnik, na drugi strani pa so varovanci Gašperja Ribiča tekmo odigrali brez svojega prvega korektorja Maxsona Pereire, ki ima manjše težave z gležnjem na levi nogi.

  V tekmo smo dobro vstopili, nato pa smo imeli v nadaljevanju preveč težav sami s sabo, predvsem s psihološkega vidika. Je pa res, da so Sobočani igrali dobro, ves čas so dobro sprejemali, se nato razigrali v napadu, mi pa nismo našli recepta, kako bi osvojili še kakšen niz ali dva. Ker so pred nami do konca leta še zelo pomembne tekme, že v petek in nedeljo v srednjeevropski ligi, predvsem pa prihodnjo sredo v četrtfinalu Pokala Slovenije s Salonitom, s Pereiro nismo želeli ničesar tvegati. Seveda to ne pomeni, da tekma s Panvito ni bila pomembna, ni pa bila odločilna, se je sredinega poraza dotaknil Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja.

  Kamničani bodo brez odličnega brazilskega korektorja najverjetneje igrali tudi na turnirju srednjeevropske lige. Na njem imajo lepo priložnost, da se z dvema morebitnima zmagama že uvrstijo na zaključni turnir najboljše četverice po rednem delu tekmovanja. Vsaj na papirju bo težji nasprotnik zagrebška Mladost, ki je v dozdajšnjih petih tekmah trikrat zmagala (Waldviertel, Triglav Kranj, Bystrina Nitra) in dvakrat izgubila (Posojilnica Aich/Dob, ACH Volley). Najbolj znano ime pri Zagrebčanih je zagotovo njihov trener Ljubomir Travica, ki je v svoji karieri vodil številne tuje klube, tudi v Italiji in na Poljskem, bil pa je tudi selektor reprezentance Srbije in Črne gore.

  Z njimi se bomo začeli ukvarjati šele danes, saj pred tem ni bilo časa. Kolikor mi je znano, ne gre za slabo ekipo, v svojih vrstah imajo visoke, mlade igralce, tako da bomo morali odigrati dobro tekmo, če bomo želeli priti do zmage. Naša prednost bi lahko bila, da igramo doma in upam, da bomo uspešni. Na drugi strani imajo Zagrebčani znanega in uveljavljenega trenerja, vemo, kaj pomeni Travica v odbojkarskem svetu, kar pomeni, da dobro trenirajo in se dobro pripravljajo na nasprotnika. Travica zelo dobro ve, kaj pomeni igrati dobro odbojko in zagotovo je to prenesel na svoje igralce, petkovega nasprotnika ceni Ribič.

  Vsaj na papirju naj bi bila lažja tekma proti Slovakom, ki so v letošnji sezoni v srednjeevropski ligi premagali le Kazincbarciko, praznih rok pa so ostali na tekmah proti Posojilnici Aich/Dobu, ACH Volleyju in Košicam.

  V slovaški ekipi v primerjavi z lani ni velikih sprememb. Lani smo jo sicer premagali, vendar v srednjeevropski ligi nobena ekipa ni slaba, tudi ne Spartak Myjava. Na papirju morda res niso tako kakovostni kot recimo Mladost, vendar se na to ne gre zanašati. To bomo morali potrditi tudi na igrišču in verjamem, da nam bo to uspelo. Potrebujemo te točke, zato moramo razmišljati le o tem, da zmagamo, je odločen trener Kamničanov.

  Že v sredo, 29. novembra, bodo kamniški odbojkarji v Kanalu igrali prvo četrtfinalno tekmo Pokala Slovenije, povratna pa bo nato v petek, 15. decembra. Pred zadnjo letošnjo tekmo v domačem prvenstvu, ko bodo 9. decembra gostovali v Novem mestu, jih čaka še prva tekma drugega kroga pokala CEV. V sredo, 6. decembra, bodo v dvorani OŠ Šempeter, ker je kamniška športna dvorana neprimerna za evropske tekme, gostili francosko ekipo Ajaccio, s katero bodo 14 dni pozneje na Korziki igrali še povratno tekmo. Vrhunec letošnjega leta, seveda ob predpostavki, da bodo v četrtfinalu Pokala Slovenije izločili Salonit, pa bo zaključni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja, ki bo na sporedu 22. in 23. decembra.

  Spored turnirja srednjeevropske lige v Kamniku

  Petek, 24. november: Calcit Volley – Mladost Zagreb (ŠD Kamnik, 20.00), sobota, 25. november: Mladost Zagreb – Spartak Myjava (ŠD Kamnik, 20.00), nedelja, 26. november: Calcit Volley – Spartak Myjava (ŠD Kamnik, 20.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji