Brez Pereire se Calcitu ni izšlo

  Calcit Volley – Panvita Pomgrad  1:3 (22, -23, -23, -22)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Miklošič, Seifried (oba Maribor).

  Calcit Volley: Hribar – libero 1, Golob – libero, Novljan 4, Gil 3, Vidmar 17, Okroglič 12, Štalekar 9, Kvas 1, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 16. Trener: Gašper Ribič.

  Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, S. Ratkai, Grut 16, Rojnik 16, Felkar, J. Ratkai – libero, Flisar 10, Javornik 4, Bogožalec 14, Bedrač, Hrastovec – libero, Kasnik 3. Trener: Dejan Fujs.

  Ker bodo Kamničani konec tedna gostili turnir v srednjeevropski ligi, so tekmo osmega kroga domačega prvenstva s Sobočani odigrali že danes. Minulo soboto so varovanci Gašperja Ribiča z odlično igro premagali Hoče, lahko delo pa so imeli tudi soboški odbojkarji, ki so bili boljši od GEN-I Volleyja.

  Domači odbojkarji so v dvoboj z gosti iz Murske Sobote krenili brez lažje poškodovanega brazilskega korektorja Maxsona Pereire, kljub temu pa so po bloku Saše Štalekarja zelo hitro prišli do prednosti petih točk (11:6). Obe ekipi sta naredili številne napake na svoj servis, nekaj manj Kamničani, kar jim je tudi prineslo prednost. A ne za dolgo, kajti po polminutnem odmoru so se jim Sobočani približali le na točko zaostanka, po asu Gorazda Flisarja pa so izid na 14. točki izenačili. Po izenačenju so Kamničani povezali svoje vrste, odlično zaigrali v bloku in obrambi ter na servis Žana Novljana po dveh uspešnih napadih Primoža Vidmarja gostom pobegnili za pet točk (21:16). Niz je z drugo zaključno žogo končal kapetan Andrej Štembergar Zupan, ki je danes zaigral na mestu korektorja.

  Drugi niz se je začel podobno kot prvi, s številnimi napakami na servisu, z uspešnim napadom Aljoše Bogožalca pa so ob prvem tehničnem odmoru za točko vodili soboški odbojkarji, takšna pa je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Vidmar je po daljšem času Kamničane spet popeljal do vodstva (18:17), vendar so v končnici niza več zbranosti pokazali Sobočani, ki so po zaslugi Andreja Gruta in nove lastne napake kamniške ekipe povedli s 23:21, nato pa izkoristili drugo zaključno žogo. Servis Radoslava Gila je končal v mreži.

  Tretji niz so bolje začeli varovanci trenerja Dejana Fujsa, ki so po bloku Gruta domačinom pobegnili za štiri točke (11:7), po treh zaporednih točkah Bogolažca je bilo že 15:8 za Panvito Pomgrad. S štirimi zaporednimi točkami, na servisu je bil Tine Kvas, ki je na mestu organizatorja igre zamenjal Radoslava Gila, so se Kamničani vrnili v igro (12:15), po dveh zaporednih napakah gostov pa je bil njihov zaostanek le še točka (17:18). Vendar so Sobočani po polminutnem odmoru strnili svoje vrste ter po zaslugi Gruta prišli do vodstva z 2:1 v nizih. 

  Začetek četrtega niza je minil v izenačeni igri, saj si nobena ekipa do devete točke ni priigrala večje prednosti, po bloku Gorazda Flisarja pa so gostje s tremi zaporednimi točkami povedli z 12:9. Ob drugem tehničnem odmoru so Sobočani imeli že štiri točke prednosti, vendar so Kamničani z asom Okrogliča izid izenačili (17:17). V še eni razburljivi končnici so bili spet bolj zbrani gostje, ki so z asom Flisarja pobegnili za tri točke (23:20), kar jim je zadostovalo za tri osvojene točke. Tekmo je po dveh urah boja končal Rojnik.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji