V nedeljo za pokal Kamnika

  Kamničani, brez svojih treh mladinskih reprezentantov (Tončka Šterna, Primoža Vidmarja in Saša Štalekarja) nadaljujejo z igranjem pripravljalnih tekem. Prejšnji teden so s 3:1 premagali Astec Triglav, z 1:2 pa jih je v njihovi dvorani premagal ACH Volley. Včeraj so v goste prišli še odbojkarji Panvite Pomgrada. Prve tri nize so dobili domači odbojkarji, ki so večji del tekme igrali v postavi Jan Brulec, Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novaljan, Matic Videčnik, Andrej Štembergar Zupan in prosti igralec Klemen Hribar. V dodatnem četrtem nizu so priložnost dobili drugi kamniški igralci, več uspeha pa so imeli gostje.

  Prvi niz je celotna ekipa odigrala dobro, navdahnjeno, tudi novinec Videčnik se je zelo dobro vklopil in igral celo nad pričakovanji. V drugem nizu so tudi Sobočani prikazali bolj kakovostno in smo bili do same končnice izenačeni, podobno je bilo tudi v tretjem, v dodatnem pa sem dal priložnost vsem igralcem, tako da sem s tekmo v celoti zadovoljen, je o včerajšnji tekmi s Sobočani dejal Brumen.

  Spet je odlično igral Klemen Hribar, ki se mu pozna, da je poleti preživel z reprezentanco, kjer je imel veliko kakovostnih treningov in je igral s kakovostnimi soigralci. Na vseh dozdajšnjih pripravljalnih tekmah je zelo prepričljiv in mu je reprezentanca resnično koristila, je Brumen pohvali trenutno formo kamniškega prostega igralca, ki se je moral zaradi službenih obveznosti zahvaliti za nadaljnje igranje v dresu slovenske izbrane vrste.

  Novi preizkušnji Calcitovce čakata že v nedeljo na pokalu Kamnika. V goste jim prihajata ekipi Salonita in Jedinstva iz Brčkega, s katerim so Kamničani predlani igrali v prvem krogu pokala Challenge.

  Mislim, da je forma naše ekipe v vzponu. Res je tudi, da so bili včeraj dopoldne prvič po mesecu dni prosti, kar jim je očitno ustrezalo, saj so bili bolj živahni kot na prejšnjih tekmah. Delamo dobro, vse je po načrtu in če bodo blokerji igrali na takšni ravni, bomo s prihodom vseh treh mladinskih reprezentantov spet ekipa, na katero bo treba resno računati, je kamniški trener zadovoljen z do zdaj opravljenim delom.

  Spored pokala Kamnik

  Nedelja, 13. september: Calcit Volleyball – .Salonit Anhovo (11.00), Salonit Anhovo – Jedinstvo Brčko (13.00), Calcit Volleyball – Jedinstvo Brčko. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec 

  Komentarji