Poraz Kamničank v Italiji

  Montichiari – Calcit Volleyball 4:0 (19, 16, 18, 23)

  Metalleghe Sanitars Monti: Carocci – libero, Dalia 17, Tomsia 8, Barcellini 8, Lualdi 5, Mingardi 6, Zecchin, Lombardo 3, Sobolska 7, Dalpedri, Gioli 13. Trener: Leo Barbieri.

  Calcit Volleyball: Grudina, Kregar, Vrhovnik, 6, Forštnarič 1, Kostić 13, Kučej 13, Aragao5, Hribar 5, Jerala – libero, Turk 5. Trener: Gašper Ribič.

  Za Kamničanke je bil obračun v Livignu prvi v letošnji sezoni, zaradi odsotnosti treh reprezentantk, Elena Kučej se je ekipi pridružila šele pred odhodom na mini turnejo v Italiji in Švici, medtem ko sta Mojca Božič in Urška Igličar še na reprezentančnih pripravah, temu primerna pa je bila njihova uigranost. Trener Gašper Ribič je tekmo začel s štirimi novinkami v ekipi, organizatorico igre Cecilia Aragao, Olivero Kostić, Kajo Turk in Tino Grudino. Na drugi strani Leo Barbieri ni mogel računati le na nemško reprezentantko Maren Brinker.

  V prvem nizu so gostje ob drugem tehničnem nizu zaostajale za tri točke, tako kot tudi pri izidu 18:21, vendar so nato do konca osvojile le še točko. Največ težav so imele Kamničanke v drugem nizu, v bloku je Grudino zamenjala Maja Forštnarič, saj so že ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za sedem točk. V tretjem, v njem je v igro namesto Turkove vstopila Ana Katarina Hribar, so slovenske prvakinje na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo dve točk, toda z delnim izidom 7:1 so Italijanke prišle do visoke prednosti. Najbolj izenačen je bil dodatni četrti niz, ko so Kamničanke pred vstopom v končnico še vodile s točko prednosti (21:20), več zbranosti pa so do konca nize pokazale domače odbojkarice.

  Kamničanke so za italijansko ekipo najbolj zaostajale v napadu in bloku, zato pa so imele celo boljši sprejem od njih. V tem elementu igre se je s kar 94-odstotno uspešnostjo izkazala Hribarjeva.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji