Trije Kamničani na SP v Mehiki

  Slovenski mladinci, ki so lani na evropskem prvenstvu na Češkem in Slovaškem osvojili četrto mesto, četrta pa je bila pred devetimi leti tudi ekipa, v kateri so bili tudi Tine Urnaut, Matevž Kamnik, Alen Šket, Gregor Ropret in Miha Plot, ki so danes na seznamu selektorja članske reprezentance Andree Gianija. Na svetovnem prvenstvu so takrat slovenski mladinci pod vodstvom Tineta Sattlerja osvojili deveto mesto, z željo, da bi se uvrstili med najboljših osem ekip pa so v Mehiko odpotovali Tonček Štern, ki je bil lani v Brnu izbran za najboljšega korektorja mladinskega evropskega prvenstva in soigralci.

  Dobro poznamo tako Italijane kot Francoze. S slednjimi smo lani na EP igrali v tekmi na tretje mesto. To tekmo smo sicer izgubili, a smo videli, da se proti njim da igrati. Tako kot tudi proti Italijanom. Neznanka za nas so Japonci, ki si jih bomo ogledali na tekmi prvega kroga s Francijo. S potekom priprav sem zadovoljen, trenirali smo dvakrat dnevno, prilagajali pa smo se tudi na časovno razliko, tako da so fantje spali do približno 11. ure, drugi trening pa smo imeli okoli polnoči, kajti vse tri tekme bodo v Mehiki igrali ob 23. uri po srednjeevropskem času, je pred prvo tekmo z Italijo dejal Kšela, ki je, kot njegov pomočnik Zoran Kedačič v preteklosti deloval tudi v Calcit Volleyballu.

  V pripravljalnem obdobju so slovenski odbojkarji odigrali šest tekem. Ekipo ameriške univerze in člansko ekipo Norveške so brez težav premagali, s člansko reprezentanco Savdske Arabije so igrali 2:2, izgubil pa so tekmi proti Panviti Pomgradu in Posojilnici Dobu.

  Barve slovenske reprezentance na SP v Mehiki bodo branili trije zdajšnji odbojkarji Calcit Volleyballa, ob korektorju Tončku Šternu sta to še blokerja Primož Vidmar in Sašo Štalekar, ki je v letošnjem prestopnem roku prišel v Kamnik, organizatorja igre Jernej Vrhunc (SIP Šempeter) in Urban Drvarič (Panvita Pomgrad), sprejemalci Jure Okroglič (Salonit Anhovo), Sergej Drobnič (Krka), ki je bil še lani član Calcit Volleyballa, Matej Kk (Astec Triglav), Žiga Donik (ACH Volley), bloker Jan Kozamernik in prosti igralec: Matevž Ledinek (ACH Volley).

  Na svetovnem mladinskem prvenstvu bodo v skupini A v Tijuani igrale Turčija, Kanada, Mehika in Egipt, v skupini B, prav tako v Tijuani, pa Rusija, Poljska, Argentina in ZDA. V skupini C, ki jo bo gostil Mexicali, bodo nastopale Brazilija, Kuba, Kitajska in Iran, v skupini D, tudi v Mexicaliju, pa Slovenija, Italija, Japonska, Francija.

  Najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine bosta ostali v boju za medalje, tretje in četrto uvrščeni ekipi bosta igrali za mesta od 9. do 16.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: www.cev.lu

   

  Komentarji