V Mursko Soboto po zmago za finale

  Sobotna tekma v Kamniku je samo še enkrat več potrdila, da so Sobočani zelo neugoden nasprotnik, do odločitve pa je v vseh nizih prišlo šele v končnicah, ko so bili domači odbojkarji bolj zbrani.

  Da je Panvita neugoden nasprotnik vemo že vso sezono, saj nas je že dvakrat premagala, zato smo šli v tekmo z zavestjo, da bo treba igrati na vso moč. Tokrat smo se v končnicah nizov znali zbrati, v obeh, ki smo jih izgubili s Sobočani pa so bili oni tisti, ki so bili bolj mirni. Na srečo se nam je izšlo, še zlasti v tretjem nizu, tako da se tekma ni zavlekla v četrti, morda celo peti niz. Dobro je, da je vsakdo od igralcev naredil tisto, kar mora, to pa nam je potem tudi prineslo zmago, je pot do prve polfinalne zmage končnice opisal 198 cm visoki Novljan, ki se je na tekmi izkazal s štirimi bloki.

  Kamničani so si tako na stežaj odprli vrata finala, vendar so obe tekmi s soboškimi odbojkarji izgubili v Murski Soboti. Prvo le nekaj dni po velikem slavju v pokalu Slovenije, ko so Sobočani zmagali s 3:1 (-23, 24, 17, 24), drugo pa v 6. krogu modre skupine, ko je bilo 3:0 (20, 23, 24) za varovance Dejana Fujsa. Res je, da na obeh tekmah niso bili v polni zasedbi, obakrat pa zmaga ni bila imperativ. Tokrat bo drugače.

  Seveda je vsako tekmo dobro zmagati, so pa tudi porazi, ki niso tragični. Na obeh tekmah, ki smo jih izgubili, smo bili večinoma zelo blizu nasprotniku, štiri nize smo izgubili na razliko, prav tako nismo bili v polni zasedbi. Tudi v tem zdaj vidim rezerve za našo prvo letošnjo zmago v Murski Soboti. Mislim tudi, da smo bolj ali manj vsi v dobri formi in naredili bomo vse, da si že na drugi tekmi zagotovimo nastop v finalu končnice.

  Sobočani imajo zelo kakovostno ekipo, ki je dobra v vseh elementih igre, njen minus je morda le v tem, da na klopi nimajo enakovrednih menjav. To pa je tisto, kar bi tehtnico lahko prevesilo na njihovo stran.

  Morda se Panviti nekoliko pozna, ker nimajo več Dejana Pelemiša, saj imajo zdaj še manj možnosti menjav in to je njihova največja težava. Sicer pa je njihova prva postava zelo kakovostna, njeni igralci so v letošnji sezoni že večkrat dokazali, da lahko čisto proti vsaki ekipi igrajo enakovredno. Vsekakor nas čaka težko delo, spoštuje soboško ekipo 22-letni kamniški bloker, ki je po odhodu Borisa Brusa in Jerneja Stavbarja odlično izkoristil svojo priložnost.

  V drugem polfinalnem paru so branilci državnega naslova, odbojkarji ACH Volleyja, resda premagali Salonit Anhovo s 3:0, a so jih Kanalci pošteno namučili. Ali jih na povratni tekmi lahko celo presenetijo?

  Nekoliko sem presenečen, da so Ljubljančani s takšno težavo prišli do zmage, vendar mislim, da do tretje tekme le ne bo prišlo. Ampak po drugi strani so Kanalci doma še nevarnejši in če so bili že v Tivoliju tako blizu ACH Volleyju, je vse možno. Vendar pa je za nas v tem trenutku bolj pomembno to, da jutri premagamo Panvito in se izognemo tretji tekmi ter se tako lahko v miru pripravimo na finale končnice, je za konce odgovoril Novljan.

  Para polfinala končnice v 1. DOL za moške:

  Sreda, 20. april: Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball (dvorana OŠ I., Murska Sobota, 19:00) – 0:3 (-20, -21, -26)*, Salonit Anhovo – ACH Volley (ŠD Kanal, 19:00) – 0:3 (-23, -24, -20)*.

  Opomba:

  *- izida prvih tekem

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji