Jutri potrditi finale

  Aktualne državne prvakinje so na sobotni prvi polfinalni tekmi končnice v igro vstopile resno, brez podcenjevanja, kar se je na koncu poznalo tudi na izidu. Ena od junakinj tekme je bila Kaja Turk, ki je tokrat igrala v prvi postavi, zaupanje trenerja Gašperja Ribiča pa je vrnila s kar šestimi bloki. Štiri od njih je dosegla v uvodnem nizu.

  Verjetno je to res moj rekord v članski konkurenci na eni tekmi, vendar sem bolj kot zaradi tega zadovoljna, da smo prikazale dobro igro in vitalovkam nismo dovolile, da bi nas presenetile. Trener Gašper Ribič in njegov pomočnik Aljoša Jemec sta dobro načrtovala formo, tako da smo zdaj, ko bo to najbolj potrebno, lahko prikazale svoje najboljše predstave. Tisti odmor po koncu modre skupine nam je prišel prav, saj smo lahko dvignile tako telesno kot tehnično pripravljenost, je pa res, da smo igralke že komaj čakale na začetek končnice, je v uvodu dejala mlada blokerka Calcita Volleyballa, ki je imela po prvi tekmi z Vitalom nekaj zdravstvenih težav, vendar bo jutri zagotovo v ekipi.

  Tokrat bodo v vlogi domačink odbojkarice UOK Vitala Ljubljane, ki so že z uvrstitvijo v polfinale končnice svoj cilj dosegle. V soboto so predvsem v drugem nizu prikazale zelo dobro igro, upravičile uvrstitev med štiri najboljše slovenske ekipe, vsaj tako dobro, če ne še boljše, bodo skušale igrati jutri.

  Od nas se tako ali tako na vsaki tekmi pričakuje, ne glede na nasprotnika, da igramo svojo najboljšo igro in damo vse od sebe. Vitalovke se bodo zagotovo upirale po svojih najboljših močeh in prepričana sem, da bodo naredile vse, da bi nas presenetile. Tako je tudi prav, ampak to bo za nas le dodatna motivacija in naredile bomo vse, da si že jutri zagotovimo nastop v finalu. Uvrstitev vitalovk v polfinale me ne preseneča, saj se v Vitalu dela dobro, igralke so pridne in motivirane in mislim, da so zasluženo prišle tako visoko, je o svoji nekdanji ekipi povedala Kaja Turk.

  Tudi na drugi polfinalni tekmi končnice je domača ekipa brez večjih težav prišla do zmage. Odbojkarice Nove KBM Branika so nekaj več težav imele le v drugem nizu, v prvem in tretjem so bile Novogoričanke popolnoma nemočne. Vendar to še ne pomeni, da so se že vdale v usodo, vprašanje pa je, ali lahko presenetijo in izsilijo tretjo tekmo?

  V športu je vse možno, vendar menim, da bo Nova KBM Branik vendarle s polfinalnimi nastopi končale že jutri. Če bodo Mariborčanke igrale svojo igro, ne bi smele imeti večjih težav v Novi Gorici, tudi v drugi tekmi 21-letna odbojkarica iz Izole, ki prvo leto nosi dres Calcita Volleyballa, prednost daje mariborski ekipi.

  Para polfinala končnice v 1. DOL za ženske:

  Sreda, 20. april: UOK Vital Ljubljana – Calcit Volleyball (ŠD Galjevica, 20:00) – 0:3 (-15, (-8, -23, -14)*, GEN-I Volley – Nova KBM Branik (Mestna dvorana Nova Gorica, 19:00) – 0:3 (-8, -23, -14).

  Opomba:

  *-izida prvih tekem.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji