»Mini« Calcitovki na finalni turnir

  V kategoriji mini odbojke igra vsaka ekipa z vsako. Tako so Kamničani na prvi tekmi igrali proti Ljubljani Volleyju, trener Kamničanov Jure Sitar pa je začel z najmočnejšo postavo Okorn, Blaževič in Frece, na nasprotni strani pa je trener iz Ljubljane začel z drugo postavo. Kamničani so hitro povedli z rezultatom 20:0, zato sta potem v igro vstopila tudi Babnik in Albič. Niz se je končal z rezultatom 25:4. Drugi niz so Kamničani igrali v postavi Sladič, Stele in Drolc, ki je nudila dober odpor prvi ljubljanski postavi in bili do izida 20:19 blizu presenečenja, vendar so se nato Ljubljančani zbrali in niz dobili z rezultatom 25:21. Tako je o zmagovalcu odločal tretji niz, v katerem sta igrali obe najboljši postavi. Vse do rezultata 11:11 je bila igra malce raztresena, predvsem pa sta obe ekipi delali veliko lastnih napak, toda po tem izidu je bila na igrišču le še naša ekipa, saj so nasprotniku oddali le še dve točki, je pot do prve zmage na turnirju opisal trener kamniške ekipe Jure Sitar.

  Drugo tekmo so Kamničani odigrali proti domačinom turnirja Žirovnici, ki so jih v rednem delu prvenstva edin premagali. Toda predvsem prva postava v zasedbi Okorn, Blaževič in Frece je bila nezaustavljiva, saj je drugi niz dobila z izidom 25:3, tretjega pa s 25:10, medtem ko je druga postava proti prvi žirovniški izgubila 9:25. S to zmago so se mladi Calcitovci že veselili uvrstitve na finalni turnir.

  Zadnjo tekmo so Kamničani odigrali proti ekipi iz Žužemberka, ki je odločala, kdo se bo na finalni turnir uvrstil kot prvi oziroma drugi. V prvem nizu sta na parket stopili obe najboljši postavi, s 25:14 pa je po še eni odlični predstavi slavila kamniška ekipa. Drugi niz so igralci druge postave Calcita na žalost izgubili proti drugi postavi iz Žužemberka, zato je o zmagovalcu spet odločal tretji set, ki pa so ga brez večjih težav osvojili kamniški odbojkarji.

  Na koncu turnirja so tudi proglasili najboljše igralce v posameznih ekipah in pri Kamničanih si je to nagrado priboril Miha Okorn.

  Fantom lahko samo čestitam za odlično igro, ki so jo prikazali na vseh treh tekmah, je svoje varovance pohvali Sitar.

  Za Calcit Volleyball so na turnirju v Žirovnici igrali: Miha Okorn, Gregor Frece, Luka Blaževič, Enej Sladič, Domen Stele, Jakob Drolc, Marcel Kotnik, Gašper Babnik, Miha Škrinjarič, Jaka Albič in Nace Jeglič.

   

  Izidi polfinalnega turnirja v Žirovnici:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_mini/2015_MI_dki/2015_mi_dki_4

   

   

  Komentarji