V modro skupino s četrtega mesta

  Calcit Volley – Maribor 3:0 (16, 27, 23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Kern (Kranj), Markelj (Bled).

  Calcit Volley: Pereira 10, Hribar (L),  Golob (L), Novljan 7, Ratek, Gil 2, Vidmar 4, Okroglič 9, Kvas 1, Lakner 3, Kotnik, Štemberger Zupan 9, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

  Maribor: Crnjanski 10, Planišič 2, Mulec 6, Detela, Vrabl (L), Mejal 1, Herman 4, Križman, Uremovič 4, Virtič, Plesec 4. Trener: Sebastijan Škorc.

  V prvem delu prvenstva so Mariborčani doma premagali Kamničane, ki so se tudi z zadnjih dveh gostovanj po trdem boju vrnili s porazoma. Namesto, da bi se borili za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva, so nocoj reševali četrto mesto v neposrednem boju z ekipo Sebastijana Škorca.

  Čeprav brez Saše Štalekarja, ki si je pred tednom dni v Murski Soboti poškodoval levo koleno, so domači odbojkarji odločno krenili v dvoboj z gosti iz Maribora. Na servis Radoslava Gila so z blokoma Maxsona Pereire in Jureta Laknerja gostom pobegnili za pet točk (6:1), takšna pa je bila njihova prednost tudi ob prvem tehničnem odmoru. Veliko boljši nasprotnik so bili Kamničani tudi po prvem tehničnem odmoru, kar jim je prineslo vodstvo s 16:6. Niz, v katerem je domači ekipi uspevalo praktično vse, kar so si zamislili, je končal Pereira.

  Motivirani domači odbojkarji so tudi drugi niz začeli odlično, z dobro igro v napadu, kjer je bil najbolj razpoložen Andrej Štembergar Zupan, in boljšim servisom so ob prvem tehničnem odmoru vodili za štiri točke. S pomočjo mreže je Žan Novljan z asom vodstvo Calcit Volleyja povečal na 13:6, vendar so se Mariborčani na servis mladega Primoža Mejale vrnili v igro, saj so izid na 13. točki z blokom Jana Mulca izenačili. Čeprav so Kamničani gostom še enkrat pobegnili za štiri točke (20:16), so Mariborčani z blokom Jerneja Detele izid na 23. točki izenačili, nato pa je isti igralec svojo ekipo popeljal do prve zaključne žoge za izenačenje v nizih. Mariborčani so imeli nato še dve zaključni žogi, eno tudi Kamničani, drugo pa je z blokom izkoristil Novljan.

  Tretji niz se je začel po notah mariborske ekipe, ki je na servis Miomirja Crnjanskega povedla s 7:2, takšna pa je bila njena prednost tudi ob prvem tehničnem odmoru. Po dveh lastnih napakah domače ekipe so Mariborčani vodili že s 13:6, s šestimi pa ob drugem tehničnem odmoru. Z blokom Jureta Okrogliča so gostje vodili za dve točki (19:17), po asu Tineta Kvasa le še za eno (19:18). V še eni napeti končnici je Andrej Štembergar Zupan po odlični igri na obeh straneh izid na 20. točki izenačil, Žan Novljan pa je domačine prvič v tretjem nizu popeljal v vodstvo (21:20). Na koncu so bili bolj zbrani Kamničani, ki so z uspešnim napadom Primoža Vidmarja prišli do prve zaključne žoge, po napaki Jerneja Detele pa do zmage.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: V prvem nizu so Mariborčani naredili veliko napak na svoj servis, kar nam je nekoliko olajšalo delo. Nadaljevanje sicer ni bilo več tako učinkovito, vendar smo tudi v kritičnih trenutkih ostali v igri, v tretjem nizu pa so igralci, ki so na igrišče prišli s klopi, pripomogli k zmagi. Za nas je bila to pomembna zmaga, saj smo redni del prvenstva končali z zmago, zdaj smo četrti in bomo imeli v modri skupini dve točki, kar je zagotovo bolje, če bi imeli le eno.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

  Komentarji