Obolnarjeve varovanke boljše tudi od Krima

  Proti sosedam s prvenstvene lestvice – pred gostovanjem v Kamniku je bil Krim Pirnar doors na prvenstveni lestvici mesto za Kamničankami – so varovanke Francija Obolnarja prvi niz odigrale solidno. Z dobrim servisom so nasprotnicam povzročale veliko težav, kar jim je tudi prineslo vodstvo, boljše pa so bile tudi v drugih elementih igre. Tudi v drugem nizu so bile do izida 22:17 boljša ekipa, toda nato so gostjam dovolile, da so dosegle sedem zaporednih točk. V napadu so bile premalo odločne, pojavile so se tudi težave na sprejemu, toda v končnici niza so se le zbrale in povedle z 2:0 v nizih.

  Obdobje slabše igre se je nadaljevalo tudi v tretjem nizu, ko so v odločilnih trenutkih igrale preslabo v bloku. Tudi večji del četrtega niza ni bil na ravni, ki si jo je želel trener Obolnar, vendar so v končnici dobro servirale, medtem ko so krimovke naredile nekaj nepotrebnih napak v napadu, to pa je domači ekipi zadostovalo za še eno zmago, že štirinajsto v sezoni.

  Na trenutke smo igrali premalo odločno, v tretjem nizu tudi premalo borbeno, vendar smo osvojili tri pomembne točke, tako da imamo zdaj pred tretjeuvrščeno ekipo sedem točk prednosti in verjamem, da bo to dovolj velika razlika za končno drugo mesto, je po tekmi dejal Franci Obolnar, trener druge ekipe Calcit Volleyja.

  Za drugo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Manja Jerala, Zala Špoljarič, Ana Špoljarič, Neža Grošelj, Lara Bošeska, Tjaša Gadža, Nives Juhant, Nika Marolt, Lana Žužek, Eva Zatkovič, Sara Sitar, Atena Gojak in Živa Javornik.

  Pričakovano se je praznih rok z gostovanja na Ravnah vrnila druga moška ekipa Calcit Vollleyja. Proti lanskoletnemu prvoligašu, ki se še bori za uvrstitev v 1. DOL za moške, in v okrnjeni zasedbi, saj na pot je krenilo le osem igralcev, niso imeli pravih možnosti za uspeh. Po izgubljenem uvodnem nizu so v drugem sicer prikazali zelo dobro igro in domačine presenetili, toda v nadaljevanju je do izraza vendarle prišla večja kakovost ravenske ekipe, ki je tekmo zanesljivo dobila.

  Komentarji