V Mislinjo kot vodilna ekipa 2. DOL za moške

    Odbojkarji druge ekipe Calcit Volleyja so v preloženi tekmi petega kroga 2. DOL za moške v dvorani OŠ Stranje premagali Kostanjevico na Krki s 3:0 (18, 17, 16). Z zmago so ohranili prvo mesto na prvenstveni lestvici, o napredovanju v 1B. ligo pa bo odločala njihova naslednja tekma, ko bodo v osmem krogu gostovali pri ekipi Korvolley Mislinja, ki je prav tako še brez poraza. Tekma bo na sporedu v soboto, 15. maja, ob 19. uri, v Mislinji.

    Kamniška druga moška ekipa, ki jo z izjemo Tea Podobnika, sestavljajo kadeti in mladinci, nadaljuje svoj zmagoviti pohod v drugoligaški konkurenci. Tekma s Kostanjevico na Krki je bila sicer že njihova tretja v petih dneh. Pred tem so minulo soboto s 3:1 premagali Črnuče II v gosteh in v ponedeljek z enakim izidom še Vet4Pet Triglav doma, na obeh tekmah pa je bilo v njihovi igri kar precej nihanja. Toda proti gostom iz Kostanjevice na Krki, ki je do zdaj v šestih tekmah le enkrat izgubila, teh nihanj ni bilo. V vseh treh nizih so prevladovali varovanci Gašperja Ribiča, ki so tekmo začeli v nekoliko spremenjeni zasedbi.

    »Tekmo smo začeli z Urbanom Blaževičem na podaji, na mestu korektorja je tokrat zaigral Teo Podobnik, ob Niku Mujanoviču pa je bil na sprejemu še Miha Okorn. V bloku sta bila Ambrož Poljšanšek in Rok Podbregar ter na mestu prostega igralca Marko Medved. Ker smo bili ves čas v dobrem ritmu, se nisem odločil za nobeno menjavo, tako da Gregor Frece, Mark Uršič, Žiga Koncilja in Nik Drnovšek tokrat niso dobili priložnosti za igro. Moram reči, da smo odigrali zelo dobro tekmo, eno boljših v zadnjem obdobju, proti neugodni Kostanjevici na Krki. Morda sam rezultat tega ne kaže, vendar smo morali ves čas igrati zbrano, zato sem toliko bolj zadovoljen, kako so fantje stopili na igrišče in odigral resnično kakovostno tekmo,« je bil z igro svoje ekipe zadovoljen kamniški trener Gašper Ribič.

    S še peto letošnjo zmago s 3:0 ter ob dveh s 3:1 so Kamničani pred sobotnim gostovanjem v Mislinji, trenutno na prvem mestu. Z istim številom točk, vendar z enim izgubljenim nizom več so drugi Mislinjčani, tako da bo o prvem mestu na lestvici, s tem pa tudi o napredovanju v 1B. ligo skoraj zagotovo odločala sobotna medsebojna tekma. V zadnjem krogu Kamničane sicer čaka še domača tekma s SiPlayer Framom, Mislinjčane pa gostovanje v Murski Soboti pri Panviti Pomgradu II.

    »Najverjetneje se bo zmagovalec sobotnega obračuna že lahko veselil napredovanja v 1B. ligo. Glede na to, da so Mislinjčani tako kot mi še brez poraza, gre zagotovo za dobro ekipo, odločalo pa bo, kdo bo imel boljši dan, kdo bo v boljši dnevni formi. S takšno igro, kot smo jo prikazali proti Kostanjevici na Krki, se lahko nadejamo ugodnega izida, videli pa bomo, kako fantje reagirajo, ko so pod pritiskom. Odločala bo vsaka točka, izkušnje so sicer na njihovi strani, a kot rečeno imajo tudi mi svojo kakovost,« pa je pred tekmo v Mislinji dejal Ribič.