Izkušenejši Mislinjčani malenkost boljši od Ribičevih varovancev

  V odločilni tekmi za uvrstitev v 1B. moško ligo je morala druga ekipa Calcit Volleyja v gosteh priznati premoč domače ekipe Korvolley Mislinje, ki je zmagala s 3:1 (21, -20, 22, 28). S to zmago so si Mislinjčani zagotovili napredovanje v 1B. ligo. Svojo zadnjo tekmo v letošnji drugoligaški sezoni bodo Calcitovci igrali v sredo, 19. maja, ko bodo ob 18. uri v dvorani OŠ Stranje gostili SiPlayer Fram.

  Za mlado kamniško ekipo je bila odločilna tekma za prvo mesto v 2. DOL že njena četrta v desetih dneh in tretja v tem tednu. Zagotovo se je tudi to poznalo na njihovi zbranosti, na strani domače ekipe pa so bile tudi izkušnje, ki so do izraza prišle predvsem v četrtem nizu. V prvem sta bili ekipi do 15. točke izenačeni, s petimi zaporednimi pa so Mislinjčani prišli do odločilne prednosti (20:15). V končnici so se jim Kamničani še približali na dve točki zaostanka (21:23), a do preobrata ni prišlo.

  V drugem nizu sta bili ekipi do 18. točke izenačeni, v končnici pa so gostje domačim odbojkarjem prepustili le še dve točki. Tretji je bil izenačen do enajste točke, z delnim izidom 5:1 pa so Mislinjčani prišli do štirih točk prednosti (16:12). Pred vstopom v končnico niza so svojo prednost povečali na 20:14, a se varovanci Gašperja Ribiča niso predali. Svoj zaostanek so dvakrat znižali le na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 21:22, toda podobno kot v prvem domači odbojkarji niso dovolili preobrata.

  Najbolj razburljiv je bil četrti niz. V njem so kamniški odbojkarji še vodili z 8:5, na sredini niza pa so za tekmeci zaostajali za štiri točke (13:17). Borbeni Kamničani se niso predali, ubranili so dve zaključni žogi domače ekipe za njeno končno zmago, nato sami imeli dve za izenačenje v nizih, četrto pa so izkušenejši domačini le izkoristili.

  »Žal nismo ponovili igre, ki smo jo prikazali v sredo proti Kostanjevici na Krki, vendar fantom ne morem prav ničesar očitati. Bolj ali manj za vse velja, da so bili v takšnem položaju, dejstvo pa je, da moraš odigrati več podobnih tekem. V takšne tekme moraš iti pogumno, medtem ko smo mi nekoliko premehko začeli, predvsem velja to za servis, na drugi strani pa so imeli domačini dober sprejem, razigrali so se v napadu in na koncu zasluženo zmagali. Tudi mi smo imeli svoje priložnosti in ko je že kazalo, da nam bo igra stekla, nismo našli pravega ritma. Vsekakor pa nam na roke tudi ni šlo dejstvo, da je bila to naša četrta tekma v desetih dneh, vmes pa skorajda ni bilo časa za trening. Kot rečeno, fantje so se trudili, borili, žal pa je bilo to premalo za končni uspeh. V sredo nas čaka še zadnja tekma, nato pa se bomo začeli pripravljati na zaključni turnir v mladinskem državnem prvenstvu,« je po koncu tekme dejal Gašper Ribič, trener druge ekipe Calcit Volleyja.

  Za Calcit Volley II so v Mislinji igrali: Teo Podobnik, Nejc Kregar, Urban Blaževič, Miha Okorn, Ambrož Poljanšek, Rok Podbregar, Nik Drnovšek, Mark Uršič, Gregor Frece, Žiga Koncilja, Nik Mujanovič, Marko Medved (L).