Calcitovci še naprej vodilni v 2. DOL

    Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v preloženi tekmi sedmega kroga v dvorani OŠ Stranje premagala kranjski Vet4Pet Triglav s 3:1 (20, 22, -21, 22). Z zmago je ohranila prvo mesto na prvenstveni lestvici, 18 točk pa ima tudi drugouvrščeni Korvolley Mislinja, s katerim se bodo Kamničani pomerili v soboto, še prej pa jih v sredo, 12. maja, ob 18. uri, doma čaka še zaostala tekma petega kroga, v kateri se bodo pomerili s Kostanjevico na Krki.

    Varovanci Gašperja Ribiča so se morali pošteno potruditi, da so zlomili odpor neugodnih Kranjčanov, ki so jim, v bolj ali manj isti zasedbi, težave povzročili že v prvi mladinski ligi. Tudi takrat so do zmage prišli Kamničani, ki so odlično odigrali uvodni niz, zelo solidno drugega, nato pa so popustili na sprejemu, kar so gostje izkoristili, toda v četrtem so domači odbojkarji zadevo le postavili na svoje mesto. Tekmo so začeli Urban Blaževič, Gregor Frece, Nik Mujanovič, Teo Podobnik, Ambrož Poljanšek, Nejc Kregar in Marko Medved. V nadaljevanju je priložnost dobil Rok Podbregar, v ekipi pa so bili še Miha Okorn, Mark Uršič, Žiga Koncilja in Nik Drnovšek.

    »Tekmo smo začeli zelo dobro, fantje so se tudi držali stvari, ki smo se jih dogovorili pred tekmo. V nadaljevanju tekme naš servis ni bil več tako učinkovit, imeli smo tudi preveč težav na sprejemu in vsled temu smo bili preveč panični na igrišču, vendar smo kljub vsemu na koncu vseeno zasluženo dobili to tekmo. Do konca prvenstva bomo morali na tekmi odigrati tri takšne nize, kot smo ga nocoj odigrali prvega, saj so pred do konca tedna vse težji nasprotniki,« je tekmo s Kranjčani komentiral Ribič, trener kamniške zasedbe, ki bo v sredo, kot smo že omenili, igrali s Kostanjevico na Krki, ki je do zdaj izgubila le z Mislinjčani.

    »Tekma s Kostanjevico na Krki nikakor ne bo lahka, saj gre za zelo neugodno ekipo, zato bomo morali vse nize odigrati tako zbrano in kakovostno, kot smo prvega proti Kranjčanom. Šele po tej tekmi pa bomo razmišljali o Mislinji, s katero bomo igrali v soboto,« je še dejal Ribič.