V Mariboru do zmage

  Čeprav je v Maribor odšlo le osem igralcev, so se v derbiju sredine prvenstvene lestvice, ekipa Pro Volleyja je bila pred tem krogom pred Kamničani, zmage veselili varovanci Gregorja Hribarja. Tekmo so začeli Jernej Smrekar, Luka Lazar, Tine Makovec, Žan Bezjak, David Renko, Timotej Ratek in prosti igralec Metod Golob. Sredi drugega niza je namesto Ratka v igro vstopil Marko Merkun in tudi on upravičil zaupanje trenerja Hribarja.

  Že v prvem nizu so Kamničani z dobrim sprejemom in učinkovitim napadom nakazali, po kaj so prišli v Maribor. V drugem nizu je bila igra bolj izenačena, Calcitovem se je nekoliko zaustavilo v napadu, domačini so izboljšali svoj sprejem in veliko točk dosegli preko prvega tempa. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, toda v končnici so bili bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so v tretjem popolnoma prevladovali na igrišču in v svoji prvi sezoni v drugoligaški konkurenci prišli do svoje pete zmage.

  Zaradi študijskih in službenih obveznosti smo tokrat igrali le z osmimi igralci, kljub temu naša zmaga ni bila vprašljiva. Večji del tekme smo dobro sprejemali, v napadu je bil razpoložen Žan Bezjak, dobro je tekmo začel tudi Timotej Ratek, ki ga je uspešno zamenjal Marko Merkun. Z našo igro sem zadovoljen, fantje si resnično zaslužijo pohvale, je svoje varovance upravičeno pohvalil trener Gregor Hribar.

  Točke za kamniško ekipo ob zmagi v Mariboru so dosegli: Bezjak 14, Lazar 12, Renko 10, Ratek 9, Makovec 6, Merkun 4 in Smrekar 3.

  V 2. DOL so trenutno s 26 točkami v vodstvu Hoče, druge so Črnuče, ki imajo tri točke manj, s štirimi manj na tretjem mestu pa je Gokop Fram. Zanimivo je, da imajo vse tri ekipe po osem zmag in dva poraza.

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji