Do zmage po dobri igri

  Calcit Ljubljana – UOK Vital Ljubljana 3:0 (13, 15, 15)

  Ljubljana – Športna dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 70, sodnika: Luzar in Potočnik (oba Kočevje).
  Calcit Ljubljana: Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kučej 10, Kostić 12, Aragao 6, Hribar, Jerala – libero, Turk 6, Potokar 11, Koleva 16. Trener: Gašper Ribič.
  UOK Vital Ljubljana: Mijoč 3, Vogrič 2, Handanović 6, Čotar, Dolenc – libero, Zaplotnik 2, Pavič 5, Crnjac, Janežič – libero, Arnež 4, Flego 2.

  Aktualne državne prvakinje so po porazu v finalu pokala Slovenije imele v prejšnjem krogu v sredo nemalo težav, da so v Hočah strle odpor Formisa, ki je bil celo bliže zmagi, na drugi strani so vitalovke izgubile že trikrat zapored. Vendar so si varovanke Gregorja Rozmana že zdavnaj priigrale igranje v modri skupini, zato so v ljubljanski obračun lahko krenile brez kakršnegakoli pritiska. Na koncu so le morale priznati premoč calcitovk, ki so si pred torkovo tekmo lige prvakinj, ko bodo v dvorani Tivoli gostile italijansko ekipo Igor Gorgonzola Novara, le nekoliko dvignile samozavest.

  Že uvod v prvi niz je pripadel ekipi Calcita, ki so z uspešnimi napadi Olivere Kostić in Slavine Koleve povedle s 5:0, s serijo lastnih napak pa so vitalovkam omogočile, da so se jim približale na tri točke zaostanka (3:6), s tremi točkami so vodile še pri izidu 10:7. Toda na na servis Kostićeve in Koleve so, tokrat domače odbojkarice, vitalovkam, ki sicer domače tekme igrajo na Galjevici, pobegnile za deset točk (22:12), zmago je potrdila Kaja Turk, še lani igralka Vitala.

  Drugi niz so varovanke Gašperja Ribiča začela še bolj prepričljivo kot prvega. Z blokom Elene Kučej so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo petih točk, z uspešnim napadom razigrane Koleve že s 17:10. Vitalovke so imele vse preveč težav na sprejemu, neučinkovite so bile tudi v napadu in ko je bila ob mreži uspešna še Aragaova, se je prednost calcitovk povečala na deset točk (22:12). Z asom je drugi niz končala brazilska organizatorka igre Aragaova.

  Tudi v tretjem nizu so odbojkarice Calcita prevladovale v vseh elementih igre. Njihov sprejem je bil še naprej na visoki ravni, boljše so bile tudi v napadu, v bloku je bila odlična Kučejeva in prav na njen blok so domačinke povedle z 18:10. Do konca niza so državne prvakinje, ki so, kot kaže le prebolele kratkotrajno krizo, svoje vodstvo le še povečale.

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: Tokrat moram pohvaliti svoje igralke, ki so vso tekmo odigrale v visokem ritmu, z malo napakami. Res je, da je imel Vital določene težave, vendar me veseli, da tokrat nismo nihali v igri, kar je dobra napoved za nadaljevanje sezone.

  Gregor Rozman, trener UOK Vitala Ljubljane: Izid tekme pove, kakšno je bilo razmerje na igrišču. Tokrat je Calcit odigral dobro tekmo, naše prave preizkušnje pa šele prihajajo. Žal mi je le, da domačinkam na današnji tekmi nismo nudili boljšega odpora.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji