Po niz za slovo od Tivolija

  V taboru slovenskih državnih prvakinj je bilo po porazu v finalu pokala Slovenije, ko so jih odbojkarice Nove KBM Branika predvsem v prvih dveh nizih popolnoma nadigrale, pojavila določena negotovost. Med tednom so šele po hudem boju v Hočah ugnale Formis, toda v soboto so v ljubljanskem obračunu z eno boljših iger v letošnji sezoni visoko premagale Vital. S to zmago so si vrnile samozavest, ki jo bodo pred svojo zadnjo letošnjo domačo tekmo med najboljšimi evropskimi klubi v torek še kako potrebovale.

  V soboto smo po težavah v sredo, ko smo težko preboleli poraz v finalu pokala, odigrali dobro tekmo. Verjamem, da smo na pravi poti in da se bomo spravili na tisto raven, ki smo jo sposobni igrati. V tem tednu imamo kar nekaj izzivov, v torek tekmo v ligi prvakinj, v soboto nov derbi z Novo KBM Branikom, je pred torkovo tekmo z Novaro dejal Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.

  Calcitovke, ki v dozdajšnjih štirih tekmah v ligi prvakinj še niso osvojile niza. Še najbližje so mu bile v Novari, zato se nadejajo, da bi do njega lahko prišle prav na torkovi tekmi z aktualnimi italijanskimi podprvakinjami. V primerjavi z zadnjo tekmo v Novari so v ekipi Igor Gorgonzola, ki nima več možnosti, da se uvrsti v osmino finala lige prvakinj, doživeli nekaj sprememb. Tako je trenerja Luciana Pedulla zamenjal Marco Fenoglio, na začetku leta je v svoje vrste zvabila še Američanko Nicole Fawcett, ki je leta 2014 z reprezentanco ZDA osvojila naslov svetovne prvakinje.

  Pridobili smo posnetek z njihovo igro iz decembra, ko je Fenoglio že prevzel ekipo, danes dobimo še njihovo nedeljsko tekmo proti Bolzanu, ko so zmagale s 3:0, kajti vmes je bilo italijansko prvenstvo zaradi olimpijskih kvalifikacij prekinjeno. Vemo tudi, da so dobili novo sprejemalko, Američanko Fawcettovo, ki sicer lahko igra tudi kot korektorica. S prihodom novega trenerja so nekatere stvari spremenile v svoji igri, vendar se moramo osredotočiti predvsem na svojo igro. Želim si, da bi igrali bolje, kot smo na zadnjih tekmah, da korak za korakom spet pridemo na še višjo raven, cilj pa nam mora biti, da dobimo niz, je dodal Ribič.

  Igor Gorgonzola Novara je v italijanskem prvenstvu trenutno na tretjem mestu, le točko za vodilnima ekipama Coneglianom in Casalmaggiorejem. Ob Fawcettovi so najbolj znane igralke v njihovi ekipi še italijanski reprezentančni blokerki Martina Guiggi in Cristina Chirichela, reprezentantka je tudi prosta igralka Stefania Sansonno, v napadu je nevarna hrvaška korektorka Samanta Fabris.

  V soboto smo proti Vitalu igrale zelo dobro, stopile smo skupaj kot ekipa in pokazale svojo moč. Upam, da bomo to pokazale tudi proti Novari, ki je z Američanko Fawcettovo dobila še eno odlično igralko. Mislim, da na tej tekmi lahko iščemo svojo priložnost za osvojeni niz, če ne še kaj več. Potrudile se bomo po svojih najboljših močeh, žal smo nekoliko oslabljene, saj Mojca Božič še ne more igrati, poškodovana je tudi Tina Grudina, je pa res, da bomo v primerjavi s prvo tekmo močnejše za Slavino Kolevo. To je dobro, saj smo z njo veliko pridobili v napadu, tudi Moniki Potokar se je proti Vitalu odprlo. Mislim, da imamo večjo priložnost za ta tako želeni niz kot na zadnji tekmi v Sopotu, pa pred zadnjo tekmo lige prvakinj v Tivoliju razmišlja Elena Kučej, blokerka lani najboljše slovenske ženske odbojkarske ekipe, ki se nadeja, da bo v tivolski športni dvorani spet veliko število gledalcev.

  V Tivoliju je bilo že dvakrat veliko gledalcev in želim si, da bi bilo tako tudi tokrat. Na tekmo sem sicer povabila vse svoje prijatelje in prijateljice, upam, da bodo vsi prišli, je pred jutrišnjim obračunom z Novaro dejala Kučejeva.

  V domači ekipi sta vprašljiva nastopa Mojce Božič in Tine Grudine, ki na zadnjih tekmah nista igrali. Božičeva ima težave s kolenom, Grudina z gležnjem.

  V sredo bo v Istanbulu na sporedu še druga tekma petega kroga skupine B. Na njej se bo odločalo o prvem mestu, v boljšem položaju pa je turški VakifBank, ki je še brez poraza v ligi prvakinj, s 3:0 pa je slavil že v Sopotu.

  OK Calcit Ljubljana v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORKI IGRE: Mojca Božič, Cecilia Aragao.
  SPREJEMALKE: Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Slavina Koleva, Ana Katarina Hribar.
  BLOKERKE: Elena Kučej, Tina Grudina, Kaja Turk, Maja Forštnarič.
  KOREKTORKI: Urška Igličar, Olivera Kostić, Klara Kregar.
  PROSTA IGRALKA: Meta Jerala.
  TRENER: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Igor Gorgonzola Novara v sezoni 2015/15

  ORGANIZATORKI IGRE: Noemi Signorile, Francesca Bossi.

  SREJEMALKE: Aurea Cruz, Caterina Bosetti, Nicole Fawcet, Tijana Malešević, Fawcett

  BLOKERKE: Martina Guiggi, Cristina Chirichella, Sara Bonifacio, Kadja Noura Mabilo.

  KOREKTORKI: Samanta Fabris, Magdalena Wawrzyniak.

  PROSTI IGRALKI: Stefania Sansonna, Eleonora Bruno.

  Trener: Marco Fenoglio

  Skupina B lige prvakinj

  Prvi krog: Calcit Ljubljana – PGE Atom Trefl Sopot 0:3 (-14, -19, -17), VakifBank Istanbul – Igor Gorgonzola Novara 3:1 (20, -21, 20, 18).

  2. krog, 10. november: Atom Trefl Sopot – VakifBank Istanbul 0:3 (-17, -20, -18), 11. november: Igor Gorgonzola Novara – Calcit Volleyball 3:0 (21, 12, 19).

  3. krog, 24. november: Atom Trefl Sopot – Igor Gorgonzola Novara 3:0 (21, 21, 21); 26. november: Calcit Volleyball – VakifBank Istanbul 0:3 (12, 14, 15).

  4. krog, 9. december:VakifBank Istanbul – Calcit Volleyball 3:0 (19, 8, 17)), Igor Gorgonzola Novara – Atom Trefl Sopot 1:3 (22. -21, -22, -21).

  5. krog, 19. januar: Calcit Volleyball – Igor Gorgonzola Novara (20.00), 20. januar: VakifBank Istanbul – Atom Trefl Sopot (18.00).

  6. krog, 27. januar: Atom Trefl Sopot – Calcit Volleyball (18.00), Igor Gorgonzola Novara – VakifBank Istanbul (20.30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji