Kamniški kadeti v novo leto z zmago

    Na prvem letošnjem turnirju v prvi kadetski državni ligi so odbojkarji Calcit Volleyja na turnirju v Novem mestu odigrali le eno tekmo. V njej so z 2:1 (28, -20, 9) premagali Radence, tekme s Salonitom pa niso odigrali, ker so jo Kanalci zaradi Covida-19 odpovedali.

    Kamničani so se iz Novega mesta vrnili zadovoljni, saj so vknjižili nove točke, z 2:0 b. b. so dobili tudi tekmo s Kanalci. Namesto Kristjana Krta, ki je zbolel, je ekipo vodil Andrej Flajs, ki je dvoboj z Radenci začel v postavi Jaša Skvarča, Maj Koncilija, Jakob Drolc, Enej Sladič, Tilen Novak, Noel Hostnik in Marcel Kotnik na liberu. V napetem uvodnem nizu so bili kamniški kadeti v končnici bolj zbrani, v drugem pa so bili premalo učinkoviti v napadu, popustili so tudi na sprejemu, kar so Radenčani izkoristili. Toda v tie-breaku so se le zbrali in niz prepričljivo dobil s 15:9.

    »Ker veliko igralcev v zadnjem času ni treniralo zaradi karanten, smo imeli veliko težav z uigranostjo in učinkovitostjo v napadu, kjer smo naredili preveč lastnih napak. Ampak glede na položaj, v katerem smo bili, je najbolj pomembno, da smo zmagali,« je po turnirju v Novem mestu dejal Flajs.

    Tudi kadetinje bi v nedeljo morale igrati svoj prvi turnir v drugi ligi – zahod A, vendar je bil zaradi karanten preložen. Tako bodo svoje prve tekme v novem letu imeli šele 6. februarja na turnirju v Škofji Loki, kadete pa čaka turnir v Kanalu, ki bo prav tako 6. februarja.