V Kranju ubraniti prvo mesto

  Kamniški odbojkarji so v sredo, še drugič v letošnji sezoni, vendar prvič v državnem prvenstvu, premagali aktualne državne prvaka Slovenije in tako potrdili zmago v pokalnem tekmovanju. Zaradi številnih težav z boleznimi in poškodbami je, nekoliko nepričakovano, vloga favorita pripadla kamniški ekipi, toda ACH Volley je vedno ACH Volley in to ne glede na to, v kakšni zasedbi igra, zato je bilo veselje v domači ekipi toliko večje.

  Bila je res nekoliko nenavadna situacija, niti nismo pričakovali, da bodo tekmo začeli v takšni zasedbi. Dobro, na koncu smo zmagali, čeprav ne z igro, kot bi si jo želeli in pričakovali. Vseeno je bilo preveč nihanj, igra ni bila tako tekoča, kot je v letošnji sezoni že bila. V zadnjem času smo res nekoliko premalo stabilni v svoji igri, se je sredine zmage proti Ljubljančanom dotaknil Matic Videčnik, ki se, čeprav je prvo sezono v prvoligaški konkurenci, dobro meri z bolj izkušenimi blokerji v slovenski ligi.

  Čeprav igra Kamničanov morda res ni bila najboljša, to niti ni pomembno. Na koncu so najbolj pomembne osvojene točke, ki so jih uvrstile na prvo mesto modre skupine. Za nadaljevanje modre skupine imajo zdaj lepo izhodišče, ki pa ga ne bodo smeli zapraviti.

  Zavedamo se, da bo zmaga proti ACH Volleyju nekaj pomenila le, če bomo do konca modre skupine premagali tudi vse druge nasprotnike. O tem že pogovarjamo, dejstvo je, da bo za nas prav vsaka tekma pomembna, je pa res, da pred Ljubljančani nimamo kakšne velike prednosti, poleg tega bomo z njimi igrali še v Tivoliju, tako da o morebitnem prvem mestu po koncu modre skupine še ne razmišljamo. Tudi, če bomo le drugi, ne bo neuspeh, saj bomo imeli potem v končnici do morebitnega finala ves čas prednost domačega igrišča, meni 22-letni bloker Calcita Volleyballa.

  Da pa bi sredino zmago potrdili, bodo morali v soboto v gosteh premagati Kranjčane, ki so do zdaj v modri skupini edini še brez zmage, zdi pa se, da njihove igre niso več na ravni iz rednega dela prvenstva.

  V rednem delu prvenstva so res prikazali boljšo igro, za zdaj so resda zadnji v skupini, toda še vedno gre za dobro ekipo, z dobrimi posamezniki, ki znajo igrati odbojko. Poleg tega bodo igrali v svoji dvorani, zato bodo zelo resen nasprotnik, je pred sobotnim gostovanjem v Kranju dejal 203 cm visoki Videčnik, ki šele prvo sezono igra v najboljši slovenski odbojkarski ligi. Do prihoda v Kamnik je igral za Bistričane v drugi ligi, toda kljub temu, da še nima velikih izkušenj, je v le nekaj mesecih potrdil, da gre za nadarjenega odbojkarja.

  Na začetku prvenstva je bilo zame vse novo, zdaj se že počasi uvajam, vendar se še vidi, da sem novinec v ligi. Nihanja so še vedno velika, včasih je sicer malo boljše, ampak to ni še tisto, kar bi bilo potrebno za prvo ligo. Dejstvo je, da je med prvo in drugo ligo velika razlika, preskok je velik, tekme so na veliko višji ravni, več je tudi treningov, ampak na srečo sem v ekipi, ki se med sabo dobro razume, zato mi je toliko lažje.

  Omeniti še velja, da so si Kamničani že zagotovili tudi nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, saj bodo z ACH Volleyjem njegov soorganizator, v polfinalu pa se bodo pomerili z Innsbruckom.

  V soboto bosta na sporedu še preostali dve tekmi petega kroga modre skupine. Oslabljeni ACH Volley bo imel v Tivoliju težavno nalogo proti Mariboru, ki je v sredo še tretjič v modri skupini zmagal s 3:2, zanimivo pa bo tudi v Murski Soboti, kjer bodo Kanalci skušali presenetiti domačo ekipo.

  Pari 5. kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 27. februar: Triglav Kranj – Calcit Volleyball (ŠD Planina, 19:00), ACH Volley – Maribor (ŠD Tivoli, 18:00), Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo (OŠ I, Murska Sobota, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji