Nadaljevati zmagoviti niz

  Odlična blokerka aktualnih slovenskih državnih prvakinj, ki je v letošnji sezoni potrdila svojo kakovost in se pokazala kot prava okrepitev, v zadnjih dneh ni trenirala. Tokrat zaradi viroze.

  V letošnji sezoni sem imela že dvakrat težave z gležnjem, zdaj z boleznijo in upam, da se bo to zdaj končalo in da bom v soboto proti Braslovčam že lahko pomagala ekipi, je včeraj dejala Grudina, ki je, namesto, da bi šla na trening, ostala v domači negi.

  Čeprav je njeno odsotnost po zaključnem turnirju pokala Slovenije dobro izkoristila Kaja Turk, na nekaterih tekmah tudi Maja Forstnarič, si trener Gašper Ribič seveda želi, da bi nanjo lahko računal že na sobotni tekmi. Kako pomembna je za ekipo Calcita, so pokazale zadnje tekme, ko so se calcitovke z zmago v Mariboru spet vrnile v boj za prvo mesto v modri skupini.

  Potrebovale smo nekaj časa, da smo se uigrale z našo novo podajalko Ilko van de Vyver in mislim, da se počasi vračamo v želeno formo. Izgubljena točka v Novi Gorici je, tudi po zaslugi zmage v Mariboru, že pozabljena. Ker je pred nami obdobje težkih tekem, saj nas po Braslovčah čaka v sredo povratna tekma z GEN-I Volleyjem, potem bo že kmalu zaključni turnir srednjeevropske lige, bliža pa se tudi končnica državnega prvenstva. Naredile bomo vse, da jo začnemo s prvega mesta.

  V dozdajšnjih štirih krogih v modri skupini ni prišlo do večjih presenečenj, za eno mesto so napredovale le Braslovčanke, ki so prehitele ljubljanski Vital.

  Ekipe, ki se v modri skupini, sem pričakovala, da se bodo vanj uvrstile. Malo me je presenetilo le to, da so Braslovče potrebovale toliko časa, da so potrdile svoj nastop v modri skupini. Vesela sem zanje, da jim je to uspelo, menim pa, da smo boljše od njih, da vendarle igramo odbojko na višji ravni, kar bo treba potrditi na igrišču. Ne smemo si dovoliti, da bi šle v tekmo s premalo elana, da ne bi prišlo še do kakšne izgubljene točke, kot recimo v Novi Gorici, pred sobotnim obračunom z braslovško ekipo opozarja blokerka Calcita Volleyballa, ki je imela v letošnji sezoni že nekajkrat težave proti ekipam, ki so na papirju slabše od njih.

  Ker se, kot rečeno, približuje zaključni turnir srednjeevropske lige, že kmalu pa tudi začetek končnice državnega prvenstva, moramo vse tekme v modri skupini, skušati odigrati na čim višji ravni, da se še bolj uigramo in da pridobimo samozavest. Že tekma proti Braslovčam bo prva priložnost zato, je odločna Grudina, ki je zelo zadovoljna s prihodom nove organizatorke igre.

  Na prvi tekmi četrtega kroga je že v torek Nova KBM Branik v svoji dvorani premagala GEN-I Volley, pred tekmo med calcitovkami in Braslovčankami pa bo na Galjevici še tekma med UOK Vitalom Ljubljano in Luko Koprom. V sredo sta se ekipi že pomerili v Kopru, ko so v vnaprej odigrani tekmi 10. kroga slavile koprske odbojkarice, varovanke Gregorja Rozmana bodo v soboto zagotovo naredile vse, da pridejo do svoje prve zmage v modri skupini.

  Pari 5. kroga 1. DOL za ženske – modra skupina

  Že odigrano: Nova KBM Branik – GEN-I Volley 3:0 (13, 11, 22), sobota, 27. februar: UOK Vital Ljubljana – Luka Koper (ŠD Galjevica, 17:00), Calcit Volleyball – Braslovče (ŠD Galjevica, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji