V Kranju bo vse prej kot lahko

  Kamničani so tudi po tekmi s Hočami nadaljevali svoj zmagoviti niz, ki traja že vse od tekme z ACH Volleyjem v Ljubljani. Podobno kot v Hočah so se morali varovanci Gašperja Ribiča zelo potruditi, da so zlomili odpor novincev v prvoligaški druščini, ki so v prvem nizu nadigrali domačo ekipo.

  V slovenski ligi so vse ekipe kakovostne, zato je nemogoče pričakovati, da bi vse tri tekme dobili brez izgubljenega niza. Hočani so že na prvi tekmi potrdili svojo kakovost, ampak na koncu je najbolj pomembno, da smo osvojili vse tri točke, je po enajsti zmagi v sezoni dejal najvišji igralec Calcit Volleyballa Sašo Štalekar.

  Pred Kamničani so v slabem tednu dni tri izredno težke tekme, v sredo s tretjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva Triglavom, v soboto z drugouvrščenim ACH Voleyjem in prihodnji torek še francoski Tours. Toda v kamniškem taboru za zdaj razmišljajo le o Kranjčanih, ki ima na tretjem mestu štiri točke več od četrtouvrščene Krke, za Kamničani pa zaostajajo devet točk.

  Za nami in pred nami je naporen ritem tekmovanja, ko si tekme sledijo ena za drugo. Ampak trenutno razmišljamo le o Triglavu. Po vrnitvi Mateja Kka njihova ekipa deluje veliko bolje in je v vzponu, na vseh igralnih mestih imajo dobre igralce, tudi menjave, tako da je pred nami težko delo. Poleg tega igrajo doma, tako da nam ne bo prav nič podarjenega, Štalekar ceni kranjsko ekipo.

  Še težje bo potem v soboto proti ACH Volleyju, ki je v Ljubljani sicer slavil s 3:2, vendar so bili takrat Kamničani oslabljeni, zdaj pa so tudi Ljubljančani boljši, kot so bili na začetku sezone.

  Na začetku sezone so Ljubljančani imeli nekaj težav z novim organizatorjem igre, s katerim se še niso ujeli, zdaj ni več tako. Njihove zadnje tekme, predvsem v ligi prvakov, dokazujejo, da so v vse boljši formi, ampak o njih bomo razmišljali po tekmi v Kranju.

  Toursu pa se bodo kamniški odbojkarji posvetili po tekmi z aktualnimi slovenskimi državnimi prvaki. V Franciji so Kamničani po zmagi v prvem nizu v nadaljevanju tekme morali priznati premoč nekdanjih evropskih prvakov. Čeprav je kakovost na strani francoske ekipe in čeprav dvorana v Šempetru tudi za Calcit Volleyball ne bo popolnoma domača, v tekmo ne bodo šli z belo zastavo.

  Vsekakor bomo v tekmo šli z namenom, da jih presenetimo. Dejstvo je, da so boljša in bolj izkušena ekipa od nas, toda v svoji igri imamo veliko rezerv, predvsem to velja za igro v napadu, tudi nas centralnih blokerjev, popraviti pa bomo morali tudi svoj sprejem, se je 20-letni Štalekar na kratko dotaknil tudi povratne tekme prvega kroga pokala CEV.

  V sredo bodo na sporedu še preostale tekme 13. kroga. Kanalci doma proti Fužinarju in Sobočani v gosteh proti Krki bodo lovili zadnji vlak v boju za modro skupino, ki se jim vse bolj odmika. Zato pa bodo Mariborčani v štajerskem obračunu z novo zmago skušali potrditi mesto med najboljših šest ekip tudi po koncu rednega dela državnega prvenstva, zanimiv obračun pa se obeta tudi v Ljubljani, kjer bo ACH Volley gostil Hoče.

  Pari 13. kroga 1. DOL za moške:

  Sreda, 14. december: Triglav Kranj – Calcit Volleyball (ŠD Planina, 19.00),  Salonit Anhovo – Fužinar SijMetal Ravne (ŠD Kanal, 19.00), Maribor – SIP Šempeter (ŠD Tabor, 20.00), Krka – Panvita Pomgrad (ŠD Marof, 20.00), ACH Volley – Hoče (ŠD Tivoli, 18.00).

  Triglav Kranj v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Aleš Kk, Žan Beravs.

  Spejemalci: Jan Planinc, Žiga Lužovec, Miha Mali, Matej Kk.

  Blokerji: Uroš Tučen, Jure Jenko, Rok Rezar.

  Korektor: Janko Bregant.

  Prosta igralca: Urban Toman, Miha Bežek.

  Trener: Sašo Rop, pomočnik trenerja: Gregor Perhaj.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Maxson Guilhermo Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji