Iz Kranja s točko

  Triglav Kranj – Calcit Volleyball 3:2 (20, -15, 24, -13, 13)

  Kranj – Športna dvorana Planina, gledalcev 200, sodnika: Gril (Pekre)in Miklošič (Maribor).

  Triglav Kranj: Toman – libero, Lužovec 12, Tučen 4, Bregant 17, Planinc, Beravs 3, Bežek, Pernuš, Mali 1, Jenko 8, M. Kk 12, A. Kk 2, Rezar 7. Trener: Sašo Rop.

  Calcit Volleyball: Štalekar 6, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 2, Ratek, Okroglič 18, Vidmar 8, Pereira 20, Brulec, Lakner 2, Štembergar Zupan 7, Videčnik 4, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Pred sobotnim derbijem z ACH Volleyjem, ki bo odločal o prvem mestu v 1. DOL na koncu leta, je bilo pred odbojkarji Calcit Volleyballa še zahtevno gostovanje pri vsem boljšem Triglavu v Kranju. V izenačenem dvoboju so morali priznati premoč domače ekipe, ki je bila v vseh statističnih elementih igre, z izjemo bloka, slabša od kamniške ekipe, ki je tako še drugič letos izgubila z 2:3. 

  Prvi niz so bolje začeli gostje iz Kamnika, ki so tekmo začeli v postavi Jan Brulec, Jure Okroglič, Primož Vidmar, Sašo Štalekar, Matic Videčnik, Maxson Guilhermo Pereira in prosti igralec Klemen Hribar. Po uspešnem napadu Okrogliča so na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti, toda po v nadaljevanju so s številnimi lastnimi napakami domačinom omogočili, da so že po enajsti lastni napaki nasprotnikov povedli z 18:15. V še težjem položaju so bili Kamničani po asu Roka Rezarja, saj so zaostajali že za štiri točke (15:19). Čeprav so se jim Kamničani dvakrat približali na dve točki zaostanka, do preobrata ni prišlo, kajti v končnici niza so domačini preko Janka Breganta prišli do prvega zaključne žoge, že prvo je z blokom izkoristil Rok Rezar.

  Če so v prvem nizu pri lastnih napakah prevladovali gostje, naredili so jih kar dvanajst, domačini le tri, so jih v drugem samo do prvega tehničnega odmora domačini naredili kar pet. Kamniški odbojkarji so ob prvem tehničnem odmoru Kranjčanom pobegnili za štiri točke, po novi napaki v domači ekipi, tokrat Žige Lužovca, že za osem (13:5). Osem točk (20:12) prednosti so gostje ohranili tudi po asu Okrogliča, kar je bilo dovolj, da so prišli do izenačenja v nizih, ki jim ga je z napako pri servisu omogočil Žan Beravs, kar je bila trinajsta Triglava v drugem nizu.

  Po začetnem vodstvu Kranjčanov z 2:0, so Kamničani v tretjem nizu na servis Primoža Vidmarja, dosegel je tudi dva asa in uspešnem napadu Pereire, povedli s 6:4. Vendar so Kranjčani s tremi zaporednimi točkami Janka Breganta spet prišli do vodstva, ki so ga po bloku Jureta Jenka ohranili do prvega tehničnega odmora. Z blokom Roka Rezarja so prvič v tretjem nizu prišli do treh točk prednosti (15:12), ki so jo nato ohranili tudi ob drugem tehničnem odmoru. V nadaljevanju niza so se jim varovanci Gašperja Ribiča, ki so ves čas držali visoko raven sprejema, nekajkrat približali na točko zaostanka, z dvema zaporednima točkama Saše Štalekarja, drugo je dosegel z blokom, pa je na 24. točki sledilo izenačenje. Toda Janko Bregant in Žan Beravs sta nato Kranjčanom le prinesla zmago v tretjem nizu.

  V četrtem nizu so Kamničani po številnih neizsiljenih napakah domače ekipe ter po bloku Žana Novljana in uspešnem napadu Andreja Štembergar Zupana, oba sta v igro vstopila v četrtem nizu, povedli s 14:6. Kapetan Calcit Volleyballa je dosegel točko tudi za vodstvo s 17:7, s čimer je bil niz praktično odločen, jasno pa je bilo, da bo zmagovalec dvoboja znan šele po tie-breaku. Niz se je končal z dvema zaporednima napakama kranjske ekipe.

  Odbojkarji Calcit Volleyballa so svoj tretji tie-break v sezoni, v prvem so bili proti ACH Volleyju neuspešni, v drugem pa so v gosteh premagali Hoče,  vstopili slabo, saj so domačini z dvema blokoma povedli z 2:0, z novim blokom Jureta Jenka pa že 6:3. Razlika treh točk v korist kranjske ekipe je bila tudi ob menjavi strani, ko je bil v napadu uspešen Matej Kk. Še bližje porazu so bili Kamničani po napakah Novljana na servisu in Brulca v bloku, saj je Triglav povedel z 10:6. Podobno kot v tretjem nizu so se jim gostje nekajkrat približali na točko zaostanka, vse dvome o zmagovalcu pa je razrešil Matej Kk, ki je z blokom zaustavil Pereiro.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji