V Kanalu le za domačini

  Čeprav so morali mladi kamniški odbojkarji v Kanal oditi že v zgodnjih jutranjih urah, so brez večjih težav z 2:0 (14, 12) ugnali Ljubljančane. Razveseljivo je, da je že na prvi tekmi lahko igralo več igralcev, svojo priložnost pa sta zelo dobro izkoristila Babnik in Drolc, ki odbojko igrata šele leto dni. Na drugi tekmi je domači Salonit z 2:0 premagal Žirovnico.

  O prvem potniku v tretji krog je tako odločal dvoboj med kanalsko in kamniško ekipo. Čeprav so Kanalci zmagali z 2:0 (18, 16), so prikazali dobro igro.

  Če bi naredil malenkost manj napak, bi bila tekma še bolj izenačena, kajti vedno, ko smo se domačinom približali na točko ali dve zaostanka, smo naredili tri, štiri nepotrebne napake in ostali praznih rok. Vendar je treba vedeti, da ima Salonit v tem letniku eno boljših ekip v Sloveniji, je trener Jure Sitar pohvalil svoje varovance za predstavo proti Kanalcem.

  Ker je v dvoboju poražencev Ljubljana Volley premagala Žirovnico, so se Sitarjevi varovanci v odločilni tekmi še enkrat srečali z ljubljanskimi odbojkarji. Tudi v drugo so bili precej boljši nasprotnik, tekmo so dobili z 2:0 (10, 15), razveseljivo pa je, da so spet lahko igrali tisti, ki običajno igrajo nekoliko manj.

  Zadovoljen sem s tem, kar so fantje prikazali v Kanalu. Proti Ljubljani je naša druga postava premagala njihovo prvo in dokazala, da zna igrati dobro odbojko. Prihodnji krog bo šele februarja, žal pa bomo v zelo težki skupini, v kateri bodo ob Salonitu še KekoOprema Žužemberk in Brezovica, ki sodijo med najboljše v Sloveniji, je še dejal Sitar.
  Za Calcit Volleyball I so na turnirju v Kanalu igrali: Mujanovič, Okorn, Frece, Blaževič, Bogataj, Krt, Uršič, Sladič, Šarec, Babnik in Drolc.

   

  Uspešna pa je bila tudi druga ekipa Calcit Volleyballa, ki igra v državnem prvenstvu v mali odbojki. V prvem krogu repasaža so na turnirju v Prvačini najprej z 2:0 (6, 24) ugnali Brezovico II. Zanimivo je, da so v drugem nizu že izgubljali s 16:24, toda na servis Matica Hrabarja so vseeno prišli do zmage. Domači Go Volley je na sosednjem igrišču z 2:0 premagal Triglav Kranj, po napetem in izenačenem dvoboju, ki je odločal o prvem mestu na turnirju pa so se zmage z 2:1 (15, -15, 17) veselili domači odbojkarji. O drugem mestu je tako odločala še ena tekma z Brezovico II, ki je v dvoboju poraženih ekip premagala Kranjčane. Prvi niz je pripadel igralcem Brezovice, v drugem in tretjem pa so bili boljši Kamničani, ki so se na koncu veselili zmage z 2:1 (-15, 19, 16) in se uvrstili v drugi krog repasaža kot drugouvrščena ekipa.
  Za Calcit Volleyball II so na turnirju v Prvačini igrali: Stele, Verč, Kotnik, Pančur, Skvarča, Jesenšek, Hrabar, Volaj in Dular.

  https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

   

  Komentarji