V Koper po novo zmago

  Na prvi medsebojni tekmi v modri skupini, sicer že peti v letošnji sezoni, med najboljšima slovenskima ekipama zadnjih let, je še četrtič zmagovalke odločal peti niz. Drugič, obakrat v Mariboru, so se zmage veselile calcitovke, toda v do zdaj najbolj pomembni tekmi sezone so v Kamniku do pokalne lovorike prišle bankirke. Do konca sezone se bosta ekipi, če ne bo prišlo do kakšnih nepredvidenih dogodkov, srečali še najmanj petkrat, najbolj pomembne tekme pa bodo seveda tiste v finalu končnice. A kot rečeno, ekipi si ne bosta smeli dovoliti presenečenj, kar velja tudi za tekme v modri skupini, še bolj pa za tiste, ki bodo sledile v končnici.

  Tekma z Branikom in seveda zmaga je bila vsekakor dobrodošla za našo samozavest, hkrati pa dobra popotnica za pozitivno vzdušje, ki je vse boljše. Veliko smo pridobile z Ilko van de Vyver, še vedno pa imamo rezerve, česar se zavedamo. Vsekakor je dober občutek dobiti takšno tekmo, v kateri sta bili ekipi zelo izenačeni, mislim pa, da se je igrala visoka raven odbojke, se je tekme na mariborskem derbiju dotaknila Monika Potokar, ki je s Slavino Kolevo dobro pomagala Oliveri Kostić v napadu. V bloku sta bili odlični Tina Grudina in Elena Kučej, ki se je po bolezni vrnila v ekipo, calcitovke so bile zelo dobre tudi na sprejemu. Velika pridobitev zanje je tudi belgijska reprezentantka Van de Vyver.

  Z Ilko smo pridobile tako na sami igri, kot na pozitivni energiji. Z njo je prišla v ekipo nova svežina in prepričana sem, da bomo v nadaljevanju sezone z njo še boljše, meni Potokarjeva.

  Toda sredina tekma z bankirkami je za branilke naslova državnih prvakinj preteklost, kot rečeno, jih bo do konca sezone še nekaj, sedanjost bo zanje jutrišnji obračun s Koprčankami. Sodeč po zadnjih izidih koprske ekipe ne bi smele imeti večjih težav, saj so varovanke Marka Kalca izgubile vse tri tekme v modri skupini. V prvem krogu so izgubile v Braslovčah, doma so morale priznati premoč Braniku, v sredo so jih v primorskem derbiju premagale še Novogoričanke. Toda ob tem velja omeniti, da vse od polfinalne tekme pokala Slovenije, ko so jih premagale prav odbojkarice Calcita, igrajo oslabljene. Najprej nekaj časa zaradi poškodbe ni mogla igrati Marina Barič, zdaj trener Kalc ne more računati na Tino Kaker, kar se v igri koprske ekipe še kako pozna.

  Nikoli za nobeno tekmo ne rečem da o lahka. Žoga je okrogla in nikoli se ne ve, kako se bo tekma končala. Zato je treba iti v vsako tekmo z razmišljanjem, kako priti do zmage in brez podcenjevanja. Je že res, da smo do zdaj Koprčanke v tej sezoni vedno premagale, toda tone pomeni, da bo tako tudi tokrat. V tekmo moramo iti stoodstotno in če bo tako, bo izid ugoden za nas, je še dejala odlična sprejemalka Calcita Volleyballa.

  Tudi na drugih dveh tekmah modre skupine bo veliko presenečenje, če Mariborčanke in Novogoričanke ne bodo vknjižile vseh treh točk. Predvsem to velja za bankirke, čeprav so Braslovčanke v treh tekmah osvojile šest točk in se prebile na četrto mesto, toda po porazu s calcitovkami si aktualne pokalne zmagovalke zagotovo ne bodo dovolile še enega poraza. Tudi Novogoričanke so proti vitalovkam v vlogi favoritinj, a ob tem ne smemo pozabiti, da so jih Ljubljančanke v letošnji sezoni v Novi Gorici že premagale.

  Pari 4. kroga 1. DOL za ženske – modra skupina

  Sobota, 20. februar: Luka Koper – Calcit Volleyball (OŠ Koper, 18:00), GEN-I Volley – UOK Vital Ljubljana (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00), Braslovče – Nova KBM Branik (OŠ Braslovče, 19:00).

  Lestvica:

  1

  Nova KBM Branik

  17

  2

  1

  8

  3

  2

  Calcit Volleyball

  15

  3

  0

  9

  4

  3

  GEN-I Volley

  12

  2

  1

  8

  5

  4

  Braslovče

  6

  2

  1

  8

  5

  5

  Luka Koper

  4

  0

  3

  0

  9

  6

  UOK Vital Ljubljana

  3

  0

  3

  2

  9

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji