Trije calcitovci na regijskem tekmovanju

  Vsako leto potekajo tekme v tej starostni kategoriji, kjer se naredi neko prvo preverjanje igralcev, kjer so pod budnimi očesi slovenskih trenerjev reprezentanc lahko pokazali svoje znanje. Med igralci Ljubljanske regije, ki je na koncu tekmovanja osvojila četrto mesto, sta bila tudi Nik Štebe, ki je vse tekme začel v prvi postavi in Urban Blaževič, sicer leto mlajši od drugih igralcev, ki je prvi dan obe tekmi igral na mestu prostega igralca. Na seznamu je bil tudi tretji Kamničan, Gaj Prah, ki pa je na žalost v nedeljo zbolel. Če bi lahko igral, bi igral na mestu prostega igralca.

  Zato sva se s prvim trenerjem Maticem Brumnom odločila, da na to mesto postaviva drugega igralca. Za Urbana je bilo to novo igralno mesto, vemo pa, kako pomemben je sprejem, da ekipa lahko razvije igro, je dejal Jure Sitar, ki je bil v Kranju v vlogi pomočnika trenerja Ljubljanske regije.

  Sicer pa so turnir v Kranju v skupini A starejši dečki iz Ljubljane začeli z zmago proti Gorenjcem, a so zatem priznati premoč štajersko-pomurski izbrani vrsti, ki je prepričljivo osvojila prvo mesto. V polfinale so napredovali še ljubljanski odbojkarji.  Iz skupine B so se med štiri najboljše ekipe na turnirju uvrstili dečki iz koroško-celjske regije, ki so premagali tako Primorce kot Dolenjce, slednji pa so po zmagi nad Primorsko ravno tako napredovali v polfinale.

  Prva polfinalna tekma drugega dne turnirja je šla v roke štajersko-pomurski reprezentanci, v finale pa se je po zmagi nad izbrano vrsto Ljubljane uspelo uvrstiti še dečkom iz koroško-celjske regije. Končno 5. mesto so si priigrali Primorci, ki so bili z 2:0 v nizih uspešnejši od Gorenjcev, v obračunu za 3. mesto pa so bili starejši dečki iz Dolenjske z 20:25, 25:19 in 15:11 uspešnejši od Ljubljančanov. Mladi odbojkarji iz koroško-celjske regije v finalu niso bili kos vrstnikom iz štajersko-pomurske regije, ki so bili boljši s 25:23 in 25:16.

   

   

  Komentarji