Vrniti Mariboru za poraz

  Pred dobrim mesecem dni, le šest dni po velikem slavju v finalu pokala Slovenije, so mariborski odbojkarji presenetili Kamničane, ki so bili očitno še pod vtisom zmage nad ACH Volleyjem. Takrat poraz varovancem Marka Brumna ni ogrozil drugega mesta, saj so imeli pred zasledovalci že visoko prednost. Vendar pa so v modro skupino prenesli le dve točki več od tretjeuvrščene Panvite Pomgrad, Mariborčani so imeli štiri točke manj, Kranjčani šest, Kanalci že osem, zato pa so Kamničani za vodilnim ACH Volleyjem zaostajali za dve točki. Z izgubljeno točko na sredini zaostali tekmi drugega kroga se je zaostanek za Ljubljančani povečal še za točko, vendar je to zaostanek, ki se ga še da nadomestiti. Seveda ob predpostavki, da Kamničani ne bodo več izgubljali točk proti drugi četverici v modri skupini.

  V sredo so bili bliže zmagi kanalski odbojkarji, nemalo zaslug za preobrat pa je imel Domen Kotnik, ki je v igro vstopil ob koncu drugega niza in bil na koncu tekme celo najbolj učinkovit igralec tekme. Dolga klop Kamničanov se je obrestovala tudi ob koncu četrtega niza, ko je Tončka Šterna zamenjal njegov brat Žiga, ki mu v prvih dveh nizih ni šlo, zato pa je bil v tie-breaku med najbolj zaslužnimi za novo zmago Kamničanov nad Kanalci.

  Sobotna tekma bo seveda nova preizkušnja za kamniško četo, ki je v zadnjem času imela kar nekaj težav s poškodbami in boleznimi. Ekipa se zdaj počasi V ekipo se zdaj počasi vračata Jani Konjedic in Primož Vidmar, kar je dobra novica, kajti Brumen bo proti Mariboru potreboval prav vsakega igralca. Mariborčani, ki so v modri skupini po dveh odigranih tekmah prehiteli Sobočane, so s prihodom Jana Planinca veliko pridobili na sprejemu, v napadu so še vedno najbolj odvisni od razpoloženosti Tomaža Horvata. Odličnemu mariborskemu korektorju proti Triglavu v prejšnjem krogu ni šlo, Mariborčani pa so se, podobno kot v uvodnem krogu v Kanalu, rešili šele v tie-breaku. Sicer pa so se o moči mariborske ekipe Kamničani, kot smo že v uvodu omenili, lahko prepričali pred dobrim mesecem dni, ko niso osvojili niti niza.

  V tretjem krogu modre skupine bo v soboto na sporedu le še tekma v Kranju, kjer se bosta pomerili ekipi, ki v njej še nista okusila slasti zmage. Kranjčani so prejšnjo soboto prišli do točke, Sobočani so ostali na šestih, ki so jih s sabo prenesli iz rednega dela prvenstva. ACH Volley in Salonit Anhovo bosta svojo tekmo odigrala šele 16. marca.

  Pari 3. kroga 1. DOL za moške – modra skupina

  Sobota, 20. februar: Calcit Volleyball – Maribor (ŠD Kamnik, 19:00), Triglav Kranj . Panvita Pomgrad (ŠD Planina, 18:00), sreda, 16. marec: ACH Volley – Salonit Anhovo (19:30).

  Lestvica:

  1

  ACH Volley

  16

  2

  0

  6

  1

  2

  Calcit Volleyball

  13

  2

  0

  6

  2

  3

  Maribor

  8

  2

  0

  6

  4

  4

  Panvita Pomgrad

  6

  0

  2

  1

  6

  5

  Triglav Kranj

  3

  0

  2

  2

  6

  6

  Salonit Anhovo

  2

  0

  2

  4

  6

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji