V Kanal po vstopnico za FF

  Na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije so bili v zelo dobri odbojkarski predstavi malenkost boljši kanalski odbojkarji, kar pomeni, da bodo morali Kamničani, če se bodo želeli uvrstiti na zaključni turnir, na povratni tekmi zmagati s 3:0 ali 3:1. V primeru njihove zmage s 3:2 bo o udeležencu zaključnega turnirja odločal zlati niz, vsak drug izid bo šel na roke kanalski ekipi.

  V soboto so varovanci Marka Brumna v prvem nizu prikazali svojo najboljšo igro v letošnji sezoni. Nadaljevanje je bilo nekoliko manj uspešno, saj so se na koncu minimalne zmage veselili Ljubljančani, toda tudi kamniški odbojkarji so s prikazano igro navdušili.

  ACH Volleyju se pozna, da ima več izkušenj od nas, da je navajen težkih tekem in da ravno v končnicah nekateri njihovi igralci odigrajo najboljše poteze, nekateri naši pa morda ravno takrat najslabše. Toda po drugi strani je kakovost realno na njihovi strani in poraz z 2:3 je pravzaprav dokaj pohvalen tudi za nas in je dober obet za sredo. Če se nam bo uspelo regenerirati po tako težki tekmi, imamo dobre možnosti, da dosežemo tisto, kar nas v tem trenutku najbolj zanima, je po porazu dejal Brumen, ki bo imel na voljo tudi Žigo Šterna, ki si je na začetku četrtega niza poškodoval mezinec na levi roki.

  Žiga bi lahko nadaljeval tekmo, vendar nismo želeli ničesar tvegati. Za nas je tekma v Kanalu v tem trenutku najbolj pomembna, je pojasnil Brumen, ki je proti ACH Volleyju želel odpočiti Tončka Šterna, ki je v igro vstopil šele v tretjem nizu.

  Trenutna forma kamniških odbojkarjev je, če gre soditi po njihovih zadnjih preizkušnjah, na visoki ravni. V dobri formi so tudi Kanalci, čeprav so po zmagi na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, nato v prvenstveni tekmi izgubili v Novem mestu, vendar le dva dni po naporni tekmi v Kamniku. Odločale bodo malenkosti, motiva na obeh straneh zagotovo ne bo manjkalo, Kamničani pa si želijo, da bi se tekme v Kanalu udeležilo tudi čim več njihovih pristašev, saj je vodstvo kluba organiziralo prevoz na tekmo, navijačem pa bo podarilo tudi vstopnico. Odhod na tekmo bo v sredo, 9. decembra, ob 16:45 uri izpred ŠD Kamnik, prijave pa so možne zapolnitve mest na avtobusu, do danes, na elektronsko pošto: okkamnik.navijaci@gmail.com

  Zmagovalec obračuna dveh ekip, ki sta se predlani srečali v finalu pokalnega tekmovanja, na koncu so se svojega osmega pokalnega naslova veselili Kanalci, bo na zaključnem turnirju, ki bo 8. in 9. januarja, v polfinalu igral proti boljši ekipi iz dvoboja Fužinar Metal – Krka. Na prvi tekmi so s 3:1 zmagali Novomeščani. Na zaključni turnir je že uvrščena Panvita Pomgrad, ki je prejšnjo sredo še drugič premagala kranjski Triglav. Sobočani bodo v polfinalu igrali proti ACH Volleyju ali Mariboru. V Ljubljani je bilo 3:0 za branilce pokalnega naslova, tekma pa bo na sporedu šele 21. decembra.

  Povratne tekme četrtfinala pokala Slovenije:

  Povratne tekme, sreda, 9. december: Salonit Anhovo – Calcit Volleyball (19:00) – 3:2 (-19, 22, 21, -23, 10)*, Fužinar Metal – Krka (dvorana OŠ Prežihov Voranc, 19:00) – 1:3 ((-18, 22, -20, -17)*, 21. decembra: Maribor – ACH Volley (ŠD Tabor, 19:30) – 0:3 (-16, -8, -22)*, že odigrano: Panvita Pomgrad – Triglav Kranj 3:1 (15, 17, -18, 23) – 3:1 (19, -21, 20, 21)*.

  Opomba: * – izidi prvih tekem.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji