V Istanbul po nove izkušnje

  Turške odbojkarice, ki v letošnji sezoni še niso doživele poraza ne v ligi prvakinj ne v domačem prvenstvu, so tudi na sredini tekmi velike favoritinje. Čeprav so kakovost in izkušnje krepko na strani odlične turške ekipe, njihov trener Giovanni Guidetti ničesar ne prepušča naključju.

  Prepričani smo, da bo ekipa Calcita Ljubljane prišla v Istanbul pokazati svoje znanje. Vemo, da je kakovost na naši strani, vendar vedno spoštujemo nasprotnika, zato se tudi na to tekmo pripravljamo kot na vsako drugo in bomo vanjo vstopili z vso resnostjo. Bo pa to priložnost tudi za nekatere naše igralke, ki do zdaj niso igrale veliko, da se dokažejo, je pred tekmo v Istanbulu dejal italijanski strokovnjak na klopi VakifBanke.

  Calcitovke so v Istanbul odpotovale danes dopoldne. Po nekaj slabših igrah v domačem prvenstvu so v zadnjem krogu v soboto proti Kopru spet zaigrale dobro, kar je ohrabrujoče pred dvobojem z eno najboljših evropskih ekip zadnjih let. Na pot je odšla tudi Kaja Turk, ki je po poškodbi gležnja v ponedeljek prvič trenirala, vendar je vprašanje, ali bo lahko na tekmi pomagala soigralkam.

  Tako kot vsako tekmo v ligi prvakinj je naš osnovni cilj pokazati svojo najboljšo igro. Če bo to kakšna točka več kot na prvi tekmi bomo vsekakor lahko zadovoljni. Vsekakor pa moramo biti boljši v stvareh na katere lahko vplivamo, tu mislim na element servisa, reševanju situacij na igrišču in odigranju težkih žog v napadu. Na zadnji tekmi proti Kopru smo na sprejemu servisa res delovali dobro in upam, da nam bo to uspelo prenesti tudi na tekmo proti Turkinjam. Vemo pa, da bo to težje, saj njihova ekipa zelo dobro izvaja začetni udarec in smo imeli že prvo tekmo kar nekaj težav. Imamo pa eno izkušnjo več in verjamem, da bomo v tem elementu to tekmo boljši, je o svojih pričakovanjih spregovoril Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.

  Na prvi tekmi v Ljubljani so slovenske državne prvakinje skušale nuditi kar najboljši odpor, deloma jim je to uspelo, deloma ne, kajti turška ekipa sodi med najboljše v Evropi.

  Tekma proti VakifBank je pika na i kakovosti lige prvakinj. Tako dobimo vpogled v najkakovostnejše ekipe, ki se bodo borile za najvišja mesta. Turška ekipa je zelo dobra, o kakovosti ni nobenega dvoma. Poskušale se bomo bolje upirati kot doma, čeprav vemo, da nas čaka težka zelo naloga. Glede na to, da smo z vsako ekipo iz naše skupine zdaj že igrale, bolje vemo, kaj lahko pričakujemo, vendar nam zato ne bo nič lažje igrati, saj so vse ekipe izredno kakovostne. VakifBank je najbolj elitna ekipa v naši skupini in prav gotovo smo lahko navdušeni nad njihovo igro. Igrajo kakovostno, hitro, močno odbojko, predvsem pa ne popuščaj, konstantno vršijo pritisk in igrajo z zelo malo napakami. Proti taki kakovosti se je pač težko boriti, v vsakem primeru pa se bomo borile za vsako žogo in skušale prikazati boljšo igro kot na tekmi v Ljubljani, obljublja Petra Vrhovnik, kapetanka kapetanka slovenskih državnih prvakinj.

  Tudi druga tekma četrtega kroga skupine B bo na sporedu jutri. V Novari bo pri domači ekipi Igor Gorgonzola igral Atom Trefl Sopot, ki je na prvi tekmi slavil s 3:0, tekma pa bo najverjetneje odločala o tem, katera ekipa se bo ob VakifBanki uvrstila v osmino finala lige prvakinj.

  OK Calcit Ljubljana v sezoni 2015/16

  Organizatorke igre: Mojca Božič, Cecilia Aragao.

  Sprejemalke: Petra Vrhovnik, Kaja Turk, Monika Potokar.

  Blokerke: Elena Kučej, Tina Grudina, Maj Forštnarič, Ana Katarina Hribar.

  Korektorki: Urška Igličar, Olivera Kostić.

  Prosta igralka: Meta Jerala.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  VakifBank Istanbul v sezoni 2015/16

  Organizatorki igre: Naz Aydemir Aykol, Cagla Akin.

  Sprejemalke: Anne Buijs (Nizozemska), Kimberly Hill (ZDA), Gzde Kirdar, Seda Aslanyrek, Cetin Cansu.

  Blokerke: Robin de Kruijf (Nizozemska), Milena Rašić (Srbija), Kbra Akman, Melis Grkaynak.

  Korektorice: Lonneke Sletjes (Nizozemska), Sheilla Castro (Brazilija).

  Prosti igralki: Gizem rge, Ayca Aykac.

  Trener: Giovanni Guidetti.

  Skupina B lige prvakinj

  Prvi krog: Calcit Ljubljana – PGE Atom Trefl Sopot 0:3 (-14, -19, -17), VakifBank Istanbul – Igor Gorgonzola Novara 3:1 (20, -21, 20, 18).

  2. krog, 10. november: Atom Trefl Sopot – VakifBank Istanbul 0:3 (-17, -20, -18), 11. november: Igor Gorgonzola Novara – Calcit Volleyball 3:0 (21, 12, 19).

  3. krog, 24. november: Atom Trefl Sopot – Igor Gorgonzola Novara 3:0 (21, 21, 21); 26. november: Calcit Volleyball – VakifBank Istanbul 0:3 (12, 14, 15).

  4. krog, 9. december: VakifBank Istanbul – Calcit Volleyball (18.00), Igor Gorgonzola Novara – Atom Trefl Sopot (20.30).

  5. krog, 19. januar: Calcit Volleyball – Igor Gorgonzola Novara (20.00), 20. januar: VakifBank Istanbul – Atom Trefl Sopot (18.00).

  6. krog, 27. januar: Atom Trefl Sopot – Calcit Volleyball (18.00), Igor Gorgonzola Novara – VakifBank Istanbul (20.30). 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji