V Kamniku prvič 23. septembra

  Nepopolna ekipa ob začetku priprav ni za kamniške odbojkarice nič novega. V navadi je namreč, da kar nekaj deklet doleti čast reprezentančnega dresa. Tino Grudino, Pio Blažič, Katjo Mihalinec, Urško Igličar in Majo Pahor od 22. do 27. avgusta na Nizozemskem čakajo dodatne kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Japonskem, Eva Pogačar, Manja Jerala in Eva Zatković pa bodo že jutri pričele s tekmami svetovnega kadetskega prvenstva, ki se odvija v Argentini.

  Ker je Valenčičeva trenutno brez kluba, nas je prosila, da se nam pridruži na treningih, kar nam ustreza, saj gre za kakovostno igralko, eno dekle več na treningih pa nam v tem trenutku pride še kako prav. Ob njej so bile na treningu še Amanda Peterson, Helena Mijoč, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik in Leja Janežič. Dopoldne bodo trikrat na teden pod vodstvom kondicijskega trenerja Grege Sobočana delale v fitnesu, popoldne pa z mano v dvorani. Treningom bomo občasno pridružili tudi naše mladinke iz druge ekipe, da bomo malo številčnejši, je po uvodnem treningu dejal Aljoša Jemec.

  Odsotnost precejšnjega števila igralk v pripravljalnem obdobju bi lahko bil minus za kamniško ekipo, ki ima v svojih vrstah veliko novih igralk. V polni zasedbi se bo zbrala šele po svetovnem prvenstvu do 23 let, ki bo potekalo med 10. in 17. septembrom.

  S pomanjkanjem igralk v pripravljalnem obdobju se soočamo že nekaj let. Po eni strani je to res minus, po drugi priznanje za naš klub, saj to pomeni, da delamo dobre igralke, ki lahko igrajo v reprezentanci. Te, ki so v izbrani vrsti, bodo tako ali tako prišle v tekmovalnem ritmu, drugi pa smo tega že navajeni. Seveda bomo potrebovali nekaj časa, da se bo ekipa uigrala, ampak to prakticiramo že nekaj let. V prvem delu pripravljalnega obdobja bomo veliko pozornosti namenili delu z mlajšimi igralkami, saj imamo veliko nadarjenih igralk, igrali bomo tudi že pripravljalne tekme, vendar rezultat še ne bo v ospredju, je še dejal Jemec.

  Dekleta se bodo v polni zasedbi gledalcem prvič predstavile na domačem turnirju Calcit Volleyja, ki bo 23. septembra predstavljal uvod v jubilejno 70. sezono Odbojkarskega kluba Kamnik. Povabilu na turnir sta se odzvali tudi ekipi Trenta pod vodstvom nekdanjega trenerja calcitovk Nicola Negra ter zagrebška Mladost.

  Prihajajoča sezona bo za Kamničanke naporna in dolga, a cilji so jasni. V obeh domačih tekmovanjih uvrstitev v finale, drago pa nameravajo svojo kožo prodati tudi v obeh evropskih tekmovanjih. V pokalu CEV se bodo v šestnajstini finala pomerile s poraženkami drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj. Doletijo jih lahko odbojkarice Minchanka Minsk iz Belorusije ali pa francoski Rocheville La Canet. Veliko pričakujejo tudi od tekmovanja v srednjeevropski ligi. V njej bo letos enajst ekip, tudi češki Prostejov, ki v zadnjih letih redno igra v ligi prvakinj.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji