Kvasu je najlepše doma

  Kamniški odbojkarji v tem tednu trenirajo tudi po dvakrat dnevno, intenzivnost pa je vse večja. Kondicijski trener Dalibor Todorović nima usmiljenja do igralcev, ki se dobro zavedajo, da so v enem najpomembnejših obdobij v pripravah na novo sezono. Trikrat tedensko smo pri Daliborju v fitnesu, kjer delamo vaje za moč. Z utežmi sicer ne delamo veliko, so pa te, ki jih delamo, dovolj težke, da kar trpimo. Zavedamo se, da je telesna priprava zelo pomembna, kajti pred nami je dolga in naporna sezona, tekem bo veliko, tako da bo zdaj zamujeno v nadaljevanju težko nadomestiti, je kondicijske priprave opisal povratnik Kvas.

  V želji, da bi več igral, sem se odločil, da grem za leto dni v Mursko Soboto, nato pa sem šel še v Maribor. Zame je bila to pozitivna izkušnja, spoznal sem nove trenerje, različne soigralce, različne karakterje, tako da je bila izkušnja pozitivna, ampak zdaj sem vesel, da sem doma. Povsod je lepo, a najlepše je prav doma, je vrnitve domov vesel 24-letni podajalec, ki večji del ekipe pozna že od prej, na novo pa se spoznava s trenerjem Ribičem in edinima tujcema v ekipi. Zame sta novinca pravzaprav le Maxson Perreira in Radoslaw Gil, z drugimi sem že igral ali pa jih poznam s tekem v slovenski ligi, zato se mi je bilo še toliko lažje vklopiti v ekipo. Čeprav je nekaj soigralcev novih, pa je ena stvar ostala ista kot pred mojim odhodom, namreč vzdušje v ekipi je še naprej odlično. Mislim, da je ravno vzdušje ena od najbolj pomembnih stvari, če ne celo najpomembnejša, da ekipa pride do vrhunskega izida. Tudi na račun tega nam je na pripravah lažje, saj je ves čas prisotna dobra volja, z njo pa se da zdržati še večje napore.

  Da bi se fantje pred sezono kar se da najbolje uigrali, je trener Gašper Ribič napovedal večje število pripravljalnih tekem. Tekmovalno sezono bodo Kamničani začeli s turnirjem srednjeevropske lige, ki bo od 29. septembra do 1. oktobra potekal v avstrijskem Zwettlu.

  Kvas navdušenja ob začetku sezone, v kateri bo Calcit Volley branil pokalni naslov, v domačem prvenstvu pa bo spet skušal presenetiti ACH Volley, ne skriva. Počasi že vsi komaj čakamo, da bomo začeli s pripravljalnimi tekmami, potem bo vsem skupaj lažje. Glede na to, da sva z Gilom novinca, bo še toliko bolj pomembno, da bomo igrali veliko tekem, saj se bova na ta način hitreje ujela s soigralci. V sezoni nas čaka veliko število tekem, vendar o pričakovanjih še ne bi govoril, saj niti ne vem, kako bodo sestavljene ekipe v domačem prvenstvu. Vsekakor pa si v obeh domačih tekmovanjih želimo priti v finale, osebno pa ne bi imel prav nič proti, če bi še tretjič zaporedoma osvojili pokalni naslov.

  Stari znanec Kamničanov se ozira tudi že proti evropskem parketu. Žal v pokalu CEV spet nismo imeli sreče z žrebom, kajti francoski Ajaccio je močna ekipa, vendar bomo dali vse od sebe in morda lahko Francoze presenetimo, veselim pa se tudi že tekem v srednjeevropski ligi, je še zaključil Kvas.

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji