Kamničani v drugem tednu priprav

  Z izjemo Saše Štalekarja, ki je na pripravah slovenske reprezentance, je ekipa v polni zasedbi. Po uvodnem paintballu na Kraljevem hribu, smo v prejšnji torek že začeli s treningi. Ena skupina je trenirala na mivki, druga pa je opravljala testiranja pod vodstvom Daliborja Todorovića. V ponedeljek smo se preselili v dvorano, kjer bo uvodoma več poudarka telesni pripravi, 8. septembra pa nas čaka prva tekma v novi sezono, ko bomo gostili Triglav, je o prvem tednu priprav povedal Gašper Ribič, ki bo tudi v letošnji sezoni vodil aktualne slovenske pokalne zmagovalce.  

  S Kranjčani se bodo Kamničani nato pomerili še pet dni pozneje, eden od vrhuncev pripravljalnega obdobja pa bo turnir ob 70-obletnici ustanovitve kluba, ko bodo 23. septembra na turnirju v Kamniku igrali še ACH Volley, Innsbruck in Posojilnica Aich/Dob.

  Čeprav nihče od nas po koncu sezone ni počival, saj smo bili praktično vsi na takšen ali drugačen način v stiku s športom, je prvi mesec dni priprav vedno najtežjih. Ampak hkrati je to tudi eno najbolj pomembnih obdobij, kajti v nadaljevanju sezone ne bo ravno veliko časa za obnovo telesne pripravljenosti. Pred nami je veliko število tekem, še več kot lani, zato moramo telesni pripravljenosti nameniti veliko pozornosti, ko pa bodo na sporedu pripravljalne tekme, bo vse skupaj veliko lažje, se pomembnosti tega obdobja priprav zaveda Klemen Hribar, ki se bo v novi sezoni lahko popolnoma posvetil samo odbojki. Do zdaj je bil zaposlen v podjetju Menina proizvodnja pogrebnih storitev, prav zaradi službenih obveznosti pa se je po koncu lanske sezone moral zahvaliti vabilo za igranje v slovenski izbrani vrsti.

  V službi so mi vedno šli na roke, mi dali tudi določene privilegije, vendar je težko biti tri, štiri mesece odstoten s posla, zato sem se tokrat moral odpovedati vabilu za igranje v reprezentanci. Zdaj smo se z vodstvom kluba odločili, da pustim službo in se prihodnjih nekaj sezon, seveda, če mi bo zdravje to dopuščalo, posvetim samo igranju odbojke, vsekakor pa se moram zahvaliti vodilnim v podjetju in svojim sodelavcem, da so imeli razumevanje za mojo športno dejavnost, se je svojemu zdaj že nekdanjemu delodajalcu zahvalil odlični kamniški libero, ki je v zadnjih dneh ves čas nekoliko na trnih, saj je s svojo izbranko v pričakovanju rojstva njunega prvega otroka.

  Omenili smo že, da bo Calcit Volley pred začetkom sezone proslavil 70-obletnico delovanja. Glavna proslava najbolj uspešnega športnega kolektiva v kamniški občini. Glavna proslava bo 24. septembra, dan prej pa obe članski ekipi čaka močan mednarodni turnir. Kamničani se bodo pomerili z ACH Volleyjem, Posojilnico Aich/Dobom in Innsbruckom, Kamničanke pa s Trentom in zagrebško Mladostjo.

  Napisal: Miha Štamcar

   

   

   

  Komentarji