V infarktni končnici zmaga Kamničank

  Calcit Volley – Formula Formis  3:2 (-26, -18, 10, 21, 13)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Novak (Dvor), Markelj (Bled).

  Calcit Volley: Frantti 19, Grudina 14, Kostić 1, Mihevc 13, Blažič 1, Igličar 3, Mihalinec 21, Zaplotnik 1, Pogačar, Janežič (L), Brčić 3, Mijoč 14. Trener: Gregor Rozman.

  Formula Formis: Pehnec 3, Sešel, Vrbanc 11, Tupikina 12, Bavdaž 11, Pajnik (L), Bukovec, Zdovc Sporer, Kotnik 17, Pravdič, Eržen 24, Štern. Trener: Matevž Kamnik.

  Po treh tednih odmora so se odbojkarice Calcit Volleyja spet predstavile kamniškim navijačem, medtem ko so morale gostje iz Rogoze igrati četrtfinale končnice 1. DOL za ženske. Varovanke Matevža Kamnika v njem niso imele nobenih težav proti Pucončankam, dobro formo pa so potrdile tudi v prvi polfinalni tekmi končnice proti Kamničankam, ki so v tekmo vstopile brez Maje Pahor. Na koncu so se morale domače odbojkarice pošteno potruditi, da so povedle z 1:0 v zmagah.

  Z dvema asoma Ane Pehnec in uspešnem napadu Darje Eržen so gostje v uvodnem nizu povedle s 4:1, po polminutnem odmoru domačega trenerja Gregorja Rozmana pa so Kamničanke izid na četrti točki izenačile. Katja Mihevc je poskrbela za dve točki prednosti ob prvem tehničnem odmoru. Tudi ob drugem tehničnem odmoru so Kamničanke imele dve točki prednosti, gostje so izid na 18. točki izenačile, za nameček pa se je v domači ekipi spet poškodovala kapetanka Urška Igličar – tokrat levo koleno – ki se je po daljši odsotnosti vrnila na igrišče. Zanjo je bilo tekme konec, Valentina Vrbanc pa je z dvema uspešnima napadoma Formuli Formis priborila plus dve (20:18). Na 20. točki je Helena Mijoč, ki je na igrišče vstopila namesto Igličarjeve, izid izenačila, Katja Mihalinec pa je nato Kamničanke popeljala do vodstva z 21:20. Domača ekipa je prva imela dve zaključni žogi za vodstvo z 1:0 v nizih, nato še dve, Štajerke pa so preko Belorusinje Hane Tupikine izkoristile že prvo.

  Tudi v drugem nizu so imele domače odbojkarice težave na sprejemu, kar so gostje izkoriščale in po bloku Darje Eržen Kamničankam pobegnile za štiri točke (6:2), ob prvem tehničnem odmoru že za pet. Po bloku Tupikine je bilo že 9:3, zato je domači trener Gregor Rozman prvič v letošnji sezoni v igro poslal Olivero Kostić, ki je po dobrem letu dni premora zaradi materinstva spet stopila na igrišče. Prednost petih točk so gostje imele tudi ob drugem tehničnem odmoru, čeprav so se ji domačinke približale le na dve točki zaostanka (10:12). V še težjem položaju so bile Kamničanke po kar treh zaporednih asih Teje Bavdaž, saj so jim Rogožanke pobegnile na skorajda neulovljivih plus osem (19:11). Visoke prednosti gostje niso zapravile, vodstvo z 2:0 pa je potrdila Teja Bavdaž.

  Na servis Katje Mihevc so Kamničanke odlično začele tretji niz in po napadu Anellise Frantti povedle s 5:0, ki so jo po njeni novi točki povečale na 10:3. Domače odbojkarice se niso zaustavile, nadaljevale so z zbrano igro in po točki Helene Mijoč je bilo na semaforju že 13:5 za Calcit Volley. Ob drugem tehničnem odmoru so Rogožanke, ki so popolnoma popustile na sprejemu, zaostajale že za deset točk, s tem pa je bil niz tudi odločen.

  Z asom Darje Eržen so bile Rogožanke prve, ki so v četrtem nizu prišle do dveh točk prednosti (7:5), vendar so ob prvem tehničnem odmoru za točko vodile Kamničanke. A ne za dolgo, kajti po bloku Tupikine je Formula Formis spet pobegnila za dve točki (11:9), po napaki domače ekipe že za štiri (14:10). Toda že do drugega tehničnega odmora je Tina Grudina z blokom izid izenačila (15:15), po dveh uspešnih napadih Katje Mihalinec in Anellise Frantti pa prvič v drugem nizu povedle za plus dve (21:19). V še eni dramatični končnici so bile za razliko od prvega niza bolj zbrane domače odbojkarice, ki so z odlično odigranim prvim tempom Tine Grudine izsilile peti niz.

  V petem nizu sta se ekipi do šeste točke menjavali v vodstvu, z blokom Tupikine pa so na menjavo strani z dvema točkama prednosti odšle gostje iz Rogoze. Domačinke so se hitro vrnile v igro, saj je Mijočeva že na osmi točki izid izenačila, z blokom Tine Grudine pa povedle (10:9). Še bližje zmagi so bile po asu Katje Mihevc (11:9), vendar se Rogožanke niso tako zlahka predale, toda po servisu Katje Mihalinec in točki Franttijeve so zaostajale za tri točke (11:14). A tudi to ni bilo dovolj za zanesljivo zmago domače ekipe, saj so gostje dve zaključni žogi ubranile, tretjo pa je izkoristila Franttijeva.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: “Ekipa je sestavljena iz štirinajstih igralk in danes se je pokazala ta širina, da znajo prevzeti breme odgovornosti. Že pred tekmo smo bili v šoku, ko smo izvedeli, da letošnjo sezono ne bomo več mogli računati na Majo Pahor, potem se je poškodovala še Urška Igličar, ko smo do izida 18:18, imeli svojo igro. Na žalost smo potem izgubili uvodni niz, v drugem smo se ‘razpadli’, nato pa so dekleta zbrale zadnje atome energije in izvlekle to izredno pomembno in težko tekmo.”

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji