V Hočah potrditi dobro formo

  Z izjemo sredine drugega niza, ko so gostje iz Nove Gorice držali korak z njimi, kamniški odbojkarji v sredo niso imeli večjih težav pri vpisu vseh treh točk. Zmage jim ni preprečilo niti dejstvo, da sta bila na drugi strani mreže nekdanja slovenska reprezentanta Alan Komel in Saša Gadnik, je pa res, da ni igral Andraž Paliska. Ne glede na to so Kamničani prikazali igro, ki pred nadaljevanjem sezone vsekakor veliko obeta; ob dobrem sprejemu so bili učinkoviti tudi v napadu, bloku in na servisu.

  Čeprav je v drugem nizu prišlo do manjšega padca, smo se hitro pobrali in nato niz mirno pripeljali do njegovega konca. Moramo biti zadovoljni z zmago s 3:0, kajti na drugi strani je bilo kar nekaj izkušenih igralcev. Vendar je ta tekma že preteklost, kajti že v petek je pred nami nova tekma, ki jo bomo morali dobiti, se je Gašper Ribič, trener kamniških odbojkarjev, dotaknil sredinega obračuna z Novogoričani.

  Hoče, naslednji nasprotnik Calcit Volleyja, so v sredo na gostovanju v Kanalu sicer izgubile, a so bile v vseh treh nizih zelo blizu trenutno drugouvrščeni ekipi državnega prvenstva. Z novim trenerjem Iztokom Kšelo bodo v svoji dvorani še kako nevarne.

  Zagotovo je Kšela prinesel določene spremembe v njihovo igro, tudi dodatno motivacijo, pa tudi sicer so Hoče doma vedno nevarne, tako da bomo morali prikazati še boljšo igro kot v sredo, če se bomo domov želeli vrniti z zmago. Ali je naša forma resnično v vzponu, bo deloma odgovorila prav petkova tekma. Želim si, da vse tri nize odigramo na visoki ravni, in ko je tako, se nam ni treba bati nobene ekipe. Upam, da gremo v pravo smer, in da bomo držali to kontinuiteto, je povedal Ribič, ki opozarja, da do konca sezone lahkih tekem za njegovo ekipo ne bo več.

  V rednem delu državnega prvenstva Kamničane po Hočah čaka še eno težko gostovanje, tokrat v Murski Soboti, nato pa bodo doma gostili Maribor. V primeru treh zmag je drugo mesto še dosegljivo, vendar bodo morali ob tem upati, da bodo Kanalci, ki morajo igrati še s Triglavom in Črnučami v gosteh ter ACH Volleyjem doma, v preostalih treh tekmah izgubili najmanj štiri točke.

  Vsaka tekma bo pomembna, kajti borimo se za čim boljše izhodišče v modri skupni, kjer bo vsaka tekma odločala, s katerega mesta bomo začeli končnico. Veliko popravnih izpitov ne bo več, verjamem pa, da smo se iz vseh porazov in zmag kaj naučili in da bomo to prenesli tudi na igrišče, je še pred gostovanjem v Hočah dejal Ribič.

  V petek bosta ob tekmi v Hočah igrali še ekipi Črnuč in Maribora, GEN-I Volley bo gostili Panvito Pomgrad, Kranjčane pa čaka obračun s Kanalci. ACH Volley in Krka bosta svojo tekmo odigrala v sredo, 21. februarja.

  Pari 15. kroga v 1. DOL za moške

  Petek, 9. februar: Hoče – Calcit Volley (VŠD Hoče, 19:00), Črnuče – Maribor (ŠD Tivoli, 20:00), sobota, 10. februar: GEN-I Volley – Panvita Pomgrad (Mestna dvorana Nova Gorica, 14:00), Triglav Kranj – Salonit Anhovo (ŠD Planina, 18:00), sreda, 21. februar: ACH Volley – Krka.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji