Mijočeva se veseli tekme z GEN-I Volleyjem

  Na težkem gostovanju v Puconcih so varovanke Gregorja Rozmana z odliko opravile svojo nalogo, saj domače odbojkarice niti v enem trenutku niso bile blizu presenečenja. Zaradi odsotnosti Urške Igličar, prav tako pa z igranjem še ni začela Olivera Kostić, je kamniški trener odgovorno nalogo na mestu korektorice zaupal Heleni Mijoč, ki je svojo nalogo dobro opravila.

  Tekmo smo glede na nepričakovano nesrečo z Urškinim hrbtom dobro odigrale in prišle do zmage, vendar smo se morale zanjo ob odlični igri Pucončank v obrambi zelo potruditi. V zmago smo morale vložiti veliko več truda, kot bi morda lahko sklepali po končnem izidu. Sicer pa mi je mesto korektorice znano že iz prejšnjih sezon, ko sem še igrala za Vital, tako da sem počutila kar nekako domače in zaradi nenadne menjave igralnega mesta ni bilo večjih težav, je pojasnila 20-letna Ljubljančanka v dresu Calcit Volleyja.

  Po le treh dneh se v Kamniku spet obeta obračun med Calcit Volleyjem in GEN-I Volleyjem. Na prvem v sredo so kamniški odbojkarji brez večjih težav premagali novogoriške. Pred tremi meseci so do zmage brez izgubljenega niza v Novi Gorici prišle tudi kamniške odbojkarice, ki so zdaj močnejše še za Bernardo Brčić, Alexandro Annelise Frantti in Olivero Kostić, a to še ne pomeni, da bo pot do novih treh točk kaj lažja.

  Res je, od takrat se je v naši ekipi veliko spremenilo, predvsem pa smo dobile tri kakovostne igralke, kar se pozna tudi na samem treningu, kjer se skušamo čim bolje spoznati in uigrati, kar nam s treninga na trening vse bolj uspeva. Z vsemi tremi okrepitvami smo poleg kakovosti pridobile tudi na višini, kar nam bo predvsem v napadu v nadaljevanju sezone prišlo še kako prav. Tudi zato se veselim sobotne tekme z Novogoričankami, saj bo to prva prava preizkušnja za našo prenovljeno ekipo. Novogoričanke jemljemo popolnoma resno, saj gre za ekipo, ki bolj ali manj v isti zasedbi igra skupaj že nekaj časa in se med sabo dobro pozna. Toda, če bomo tekmo odigrale, kot znamo, brez nepotrebnih lastnih napak, se nimamo česa bati, je prepričana Mijočeva.

  Kamničanke so trenutno na mestu, ki jim prinaša najboljše izhodišče v končnici, a jih do konca rednega dela prvenstva po sobotni tekmi z GEN-I Volleyjem čakajo še dvoboji z ekipami, ki so na prvenstveni lestvici tik za njimi. V zadnjem krogu bodo doma igrale z Novo KBM Branikom, pred tem jih čakata gostovanji v Šempetru in Hočah, kjer se bodo pomerile s Formulo Formis, ki jih je do zdaj v domačem prvenstvu edina premagala.

  V Puconcih smo ubranile prvo mesto in naredile bomo vse, da bo tako tudi po koncu rednega dela sezone, kajti prednost domačega igrišča bo v končnici zelo pomembna. Ampak do tja je še dolga pot, vsak teden bodo tekme težje, zato o tem še ne razmišljamo. Trenutno je v naših glavah le sobotna tekma, pravilno razmišlja še ena od številnih novink v letošnji sezoni v dresu Calcit Volleyja.

  V soboto bodo na sporedu tudi preostale štiri tekme 15. kroga. Zanesljivi zmagi pričakujejo odbojkarice Nove KBM Branika, ki bodo gostile Zgornjo Gorenjsko, in Alianse Šempetra, ki jih čaka pot v Koper, kjer se bodo pomerile z ekipo Ankaran Hrvatini. V dvoboju s Pucončankami so favoritinje tudi odbojkarice iz Rogoze, medtem ko bo v Ljubljani domača ekipa skušala presenetiti Luko Koper in se še vmešati v boj za obstanek v ligi.

  Pari 15. kroga v 1. DOL za ženske

  Sobota, 10. februar: Calcit Volley – GEN-I Volley (ŠD Kamnik, 17:30), Ankaran Hrvatini – Aliansa Šempeter (OŠ Anton Ukmar, Koper, 19:00), Ljubljana – Luka Koper (ŠD Galjevica, 19:00), Nova KBM Branik – Zgornja Gorenjska (ŠD Lukna, 18:00), Formula Formis – Roto-Kema Puconci (VŠD Hoče, 18:30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji