Tokrat brez padcev v igri do zmage

  Calcit Volley – GEN-I Volley  3:0 (18, 20, 14)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Mohorčič (Mokronog), Tomec (Novo mesto).

  Calcit Volley: Pereira 15, Hribar (L), Golob (L), Novljan 2, Ratek, Gil 3, Vidmar, Okroglič 8, Štalekar 8, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 19. Trener: Gašper Ribič.

  GEN-I Volley: Filliputi 2, Gadnik 12, Nanut, Godnič 1, Krašna 1,  Paliska, Kavčič 1, Marušič 2, Perović 6, Komel 8, Marc (L). Trener: Rade Dačovič.

  Aktualni slovenski podprvaki so minulo soboto v dvorani Tivoli premagali Črnuče in pridobili eno mesto na prvenstveni lestvici, ki so ga po današnjem krogu tudi zadržali, vendar imajo zdaj že štiri točke prednosti pred Mariborom. Za razliko od nekaterih prejšnjih tekem, tokrat v igri Calcit Volleyja, ki je prevladoval v vseh elementih odbojkarske igre, ni bilo večjih padcev v igri.

  V prvem nizu so si prvo večjo prednost priigrali po prvem tehničnem odmoru, ko so gostom iz Nove Gorice, za katere v zadnjem času igrata tudi dva nekdanja slovenska reprezentanta, Alan Komel in Saša Gadnik, pobegnili za pet točk (12:7). Po polminutnem odmoru Rada Dačovića so se gostje na servis Alana Komela s tremi zaporednimi točkami za trenutek vrnili v igro, vendar je na domači strani odgovoril Maxson Pereira, ki se je po težavah z vratom vrnil v kamniško ekipo. Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani vodili s štirimi točkami prednosti, pred vstopom v končnico je Komel GEN-I spet vrnil v igro (16:18), v končnici pa je bilo spet vse v znamenju domače ekipe. Niz je končal Jure Okroglič.

  Tudi drugi niz se je za Kamničane začel obetavno, saj so na servis Radoslava Gila povedli s 4:1, po bloku Saše Štalekarja pa je bilo, tako kot v uvodnem nizu, 12:7 za Calcit Volley. Novogoriški odbojkarji se niso predali, saj so po polminutnem odmoru dosegli tri zaporedne točke, nato po polminutnem odmoru Gašperja Ribiča še eno, Saša Gadnik pa je pred drugim tehničnim odmorom izenačil izid na 14:14. Na 17. točki sta bili ekipi še skupaj, pred vstopom v končnico pa so Kamničani prišli do treh točk prednosti (21:18), ki so jo do konca niza – z asom ga je končal Andrej Štembergar Zupan – povečali na pet točk.

  Tine Kvas in Andrej Štembergar Zupan sta s svojimi servisi na začetku tretjega niza domačinom zagotovila pet točk prednosti (6:1), po napaki gostov na mreži pa je bilo 8:2 za Calcit Volley. Razpoloženi Andrej Štembergar Zupan je poskrbel za vodstvo z 10:3, nato z dvema zaporednima asoma že s 17:8. S tem je bila tekma praktično odločena, gostje so se vdali v usodo, domačini pa so nadaljevali z zbrano igro.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Le na sredini drugega niza smo nekoliko popustili v igri, vendar smo se v pravem trenutku zbrali in tekmo mirno pripeljali do konca. To je tisto, kar si želim, namreč, da vse tri nize odigramo na visoki ravni, brez velikih padcev v igri, kajti na drugi strani je imel GEN-I Volley v svoji ekipi kar nekaj izkušenih igralcev. Petkovo gostovanje v Hočah pa bo že eden od pokazateljev ali smo na pravi poti.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji